Kisah Iklan Google Adsense Disekat Lagi


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sekali lagi. Iklan Google Adsense di blog ini disekat kerana dikatakan melanggar polisi. Adeh. Kali ini puncanya ada entri-entri yang mengandungi copyright material. Alahai, yang ini memang silap ibu lah. Memang ada kongsikan video drama Adam & Hawa dan Sehangat Asmara untuk tontonan online.

google adsense warning

Dapat email iklan disekat pada minggu exam ibu. Jadi, ibu biarkan je dahulu masalah ini. Malas nak kisah. Blog pun tidak dikemas kini. Konon kesibukkan yang amat lah tu. Sibuk membelek buku saja :p.

Baca Lagi



Rezeki Hari Ini (Google Adsense)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, ada rezeki hari ini. Patutlah dua-tiga hari kebelakangan, tapak tangan kanan asyik gatal je :p

20130129_151530

Baru kali ke-5 dapat cashout earning Google Adsense ini. Jenuh juga mengumpul. Jumlah minimum cashout adalah sebanyak USD100.

Baca Lagi

Cashout Google Adsense Di Bank Rakyat

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, ada rezeki untuk cashout google adsense bulan ini. Ibu terima email dari google adsense yg dah issued payment 24hb Ogos 2012 tp hari Khamis lepas br pergi ambil kt Bank Rakyat. Pembayaran melalui western union memang pantas. Sehari selepas payment date dah boleh ambil dah.

Amount kali ni x de la byk..sket je..cukup-cukup boleh cashout je..minimum cashout adalah sebanyak USD100.00. Yang ibu punya lepas sket la dari amount tu.  Bila convert ke duit kita Ringgit Malaysia..eh banyak jugak..haha..tp x de lah banyak mana pun..hehe. Tu yg ibu suka dengan Google adsense ni. Walaupun earning x byk tp bila dah convert tu rs cam banyak la jugak..hehe..banyak pada ibu lah..tp kalau blogger lain mungkin dpt byk lg kot..hehe

Ibu suka guna service western union di Bank Rakyat sebab servicenya mmg cepat. Kalau selalu guna service ni, bank akan bagi kad. Tp ibu x dapat la sbb jarang2 je guna..hehe kalau dalam sebulan 2-3 guna western union ni leh la apply kad.

image

ps : jenuh kumpul ni br dpt cashout…hehe

Posted from My Samsung Galaxy Note