Anak Saudara Baru


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdullillah, ibu menerima berita gembira semalam. Adik ibu, Ije telah selamat melahirkan seorang puteri yang sangat comel. Bertambahlah ahli keluarga baru di dalam family kami. Raya ni kena spare duit raya lebih lah.

Tahniah Ije & Saufee

bila berborak dengan adik ibu tu, teringat kembali pengalaman melahirkan Mifzal Arsyad dulu. Pengalaman bersalin yang lebih kurang sama je ibu dan adik ibu tu. bila baca balik pengalaman yang ditulis itu..macam-macam rasa ada, seronok, gembira, bahagia. Lucu, seram dan takut pun ada juga..hehe.

Baca Lagi



16 Fakta Menakjubkan Bayi Baru Lahir

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

16 Fakta Menakjubkan Bayi Baru Lahir

Mifzal Arsyad ketika berusia 1 hari

  • Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi berusia 6 bulan
  • Bayi tiada air mata. Mereka menangis dan menjerit tetapi air mata sebenar tidak wujud sehinggalah bayi berusia 5 minggu.Baca Lagi

Salam Perkenalan Dari Ibu & Baby Mifzal

Salam Perkenalan Dari Ibu & Baby Mifzal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
Salam perkenalan dari ibu dan Baby Mifzal. Akhirnya, hasrat ibu untuk mempunyai sebuah blog untuk ibu curahkan segala berkongsi mengenai kisah ibu dan si comel, Baby Mifzal secara online tercapai. Saat Baby Mifzal lahir ke dunia, saat itu lah bermulanya kisah kami yang akan ibu coretnya di sini. Dengan harapan, apa yang dicoretkan di sini, dapat dijadikan kenangan indah di masa hadapan.
my baby boy

 

Baby Mifzal

Setelah bertarung selama 35 jam menahan kesakitan..akhirnya, lahirlah buah hati yang dinanti-nantikan selama ini. 9 bulan lebih dikandung, putera kesayangan ibu dan abah ini diberi nama Mifzal Arsyad yang bererti “Yang Mulia dan Kecerdasan“.

Pelbagai pengalaman manis semasa mengandungkan Baby Mifzal. Di awal kehamilan, ibu tidak terkecuali merasai morning sickness yang agak teruk selama 5 bulan. Dalam tempoh itu, 3 kali ibu dimasukkan ke hospital kerana Hiperemesis Gravidarum iaitu muntah yang berlebihan. Berbotol-botol air dimasukkan ke badan ibu. Tapi yang peliknya, bila ibu di hospital, tidak pula ibu mengalami muntah yang teruk. Elok sahaja, kadang itu tidak muntah pun masa berada di hospital. Terpikir ibu, anak ibu ni, suka bau hospital ke? Hehe…Walaupun mengalami alahan yang teruk, tapi percayalah, itu antara kenangan terindah mengandungkan Baby Mifzal.

Baca Lagi