Apa Yang Diperlukan Dari Eizil Network?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Apa yang diperlukan dari Eizil Network? Banyak juga perkhidmatan yang ditawarkan oleh Eizil Network sama ada berbayar mahupun percuma. Antara perkhidmatan yang menarik minat ibu ialah :-

1. Perkhidmatan Sekuriti

Perkhidmatan ini adalah salah satu perkhidmatan berbayar yang ditawarkan oleh Eizil Network. Ia ditawarkan dengan harga RM150.00 di mana harga tersebut adalah sangat berpatutan.

Sebagai blogger, keselamatan blog dan data-datanya adalah sangat penting. Blog IbuMifzal.Com dah banyak kali kena hacked, memang ibu rasa sangat-sangat serik. Mujurlah buat masa ini, ibu sudah pun menggunakan perkhidmatan cloudflare selepas bertukar hosting baru. Perkhidmatan pemasangan cloudflare ini memang tersedia dalam pakej hosting yang ibu baru redeem daripada Fivio.Com setelah memenangi hadiah tempat kedua dalam giveaway yang dianjurkan oleh BudakFelda.Com.

Oleh itu, Ibu amat syorkan setiap blogger untuk mendapatkan perkhidmatan sekuriti berbayar ini, kerana selain pemasangan plugin keselamatan yang dibina sendiri oleh saudara Eizil, banyak lagi yang ditawarkan bersama pakej pemasangan perkhidmatan sekuriti ini.

2. Khidmat Blogger

Baca Lagi



Eizil.Com : Cadangan & Kritikan Penambahbaikkan?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sebenarnya masih tercari-cari lagi idea untuk menulis tugasan terakhir contest yang dianjurkan oleh Eizil.Com. Mulanya, mahu mengikut tabiat lama, macam buat assignment, dekat-dekat waktu kena submit tu baru idea menjelma. Tetapi bila fikirkan due date tugasan ni sangat-sangat dekat dengan peperiksaan akhir semester, nampak gayanya, kenalah cari idea awal-awal menulis :D.

Ibu ni bukanlah seorang yang pandai dalam memberi cadangan apatah lagi memberi kritikan. Nak cadang atau kritik blog orang, blog sendiri pun ntah apa2 ya.. hehe. Terus terang, ibu memang tak berapa gemar tugasan sebegini. Hish…ibu tak pandailah nak bagi idea ni..idea apa ya nak cadang or kritik ni..lagi-lagi blog yang perlu dikomen ni, ownernya lagi hebat dalam dunia blogging ni di samping kemahiran teknikal yang dimilikinya. Namun apakan daya, contest tetap contest, tugasan perlu di buat. Okay, ibu cuba lah.

Cadangan & Kritikan Untuk Eizil.Com

1. Theme Blog

Kalau ikutkan memang dah okay, tapi citarasa orang kan berbeza. Pada ibu, ibu suka theme yang ada sidebar dan widget di setiap page. Mungkin Eizil tak bubuh sidebar dan widget tu, sebab sesetengah orang rasa benda tu serabutkan frontpage dan mungkin boleh kurangkan page loading kan. Walaubagaimana pun, bila klik utk baca entri, ada terdapat sidebar. ada je link pengomen tegar di page entri. tapi kalau dapat kongsikan link pengomen di frontpage, mungkin lebih bermakna pada mereka.

– Ibu cadangkan bubuh sidebar dan widget di frontpage..

2. Banner Header

Baca Lagi

1st Giveaways BudakFelda.Com : Blogger Baru Yang Hebat

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kebelakangan ni ibu memang agak kurang join contest @ giveaway yang dianjurkan oleh bloggers. Tapi contest 1st Giveaways BudakFelda.Com ini menarik minat ibu di samping kekaguman ibu pada blogger baru ini yang sangat-sangat komited utk jadi blogger yang berjaya. Insya Allah, berkat kesungguhan bro budakfelda.com, impiannya akan tercapai. Blog yang baru berusia lebih kurang 2 bulan lebih ini telah pun mendapat pagerank 2/10..hebatkan !!. Tak macam blog ibu, dah 4 tahun berblog masih pagerank 0/10…hehe

okay berbalik pada giveaway yang dianjurkan oleh bro budakfelda.com, jika ada kengkawan yang turut berminat untuk join, boleh lah sama-sama memeriahkan giveaway ini. hadiahnya sangat-sangat menarik. yang paling ibu berkenan hadiah brooches dari sabah tu..hehe..hope ada luck..hehe

bannerGABFgif

untuk lihat syarat-syarat penyertaan boleh lah ke blog Budakfelda.com. Penyertaan giveaway ni akan tamat pada 23 September 2012, x sampai sebulan lagi..so kena cepat tau..hehe.

“Mari memeriahkan 1ST Giveaways BudakFelda.Com yang ditaja oleh cahayacinta.com, pondokkecil.com, awanpagi.com, ecadwinkyasha.com, elqashrinqaisara.blogspot.com, daddydee.net serta Fivio.com selaku penaja utama.”

ps : ibu pun dah lama x buat giveaway ni..boleh difikirkan nanti..