Saman Trafik Oh Saman Trafik!!!!!!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

Kawan-kawan dah check saman? ha, kalau belum cepat-cepat lah check. Takut tiba-tiba nak renew roadtax tak boleh pasal kereta kena blacklist sebab tak bayar saman trafik. Yang mana selalu drive keta laju tu, ingat-ingat lah speedtrap di mana-mana, hahaha. Ingatan diatas adalah untuk diri sendiri jugak. Waaaa!! Ibu serik. Sangat-sangat serik. Tak mahu dah bawak laju. Kawan-kawan tengoklah resit bayaran saman kat bawah ni, huhuhu…

saman polis trafik
Resit Bayaran Saman Trafik

Agak-agak kawan-kawan, berapa saman yang ibu dapat? cuba teka berapa ibu sudah bayar kalau tengok resit-resit seperti di dalam gambar di atas? Hehe..

.
.
.
.
.

RM3,000.00 with 11 summons okay!!!

Padan muka ibu kan. RM3,000 tu kalau ikutkan macam-macam boleh buat. Buat bayar downpayment kereta baru pun dapat sebuah ni kan. Haru betul kan!

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1569 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

Related Posts :



10 Comments

  1. @edda(",) — kalau duit nuffnang mmg melompat la sy..sbb duit masuk..ini masalahnya duit kuar..huhu..benci2 benci nga saman trafik..

  2. @cikgu isza — huhu mmg sgt2 x suka gak..geramnya saman x dpt notis tuh..tetiba check sms kena sman..benci betull..

  3. @mama zharfan — ha ah mmg banyak tu yg rs cam gila2 serik tuh..gaji sebulan pun x cukup cemana? kena la korek apa yg patut..huhu

  4. adoiii.. saya yang RM300 ni pun pening.. tak suka saman2 ni..
    itu pun musykil sebab check sini ada.. check sana takde.. pastu buat2 diam dulu lah..

  5. mama zharfan — huhu..tu la..aduhai..mmg rs sgt2 la menyesal n sgt serik..skang ni kalau drive bawak 6okm/h je..huhu..takut…kena saman lagi…

  6. huhuh byk tu Rm3k ..abih gaji me sebln..
    me last time check ada 2 saman…tak tau ler kot2 ada lebih 2 plak..tunggu me balik msia lah baru bayar 😉

  7. ainey, ko byr 3k KE? mak ai…byknye…aku semlam check jugak…ada 2 tahun 2008 satu, 2005 satu! pelik aku sebelum ni aku and laki aku dh check online, sms hatta dgn polis sekali confirm takde saman sekali semlm aku check ada la pulak….ntahla mcmana tu? masa nk jual kete wira tu laki aku dah check sekali lagi tau "tiada saman" rekod bersih! sekali ada la pulak ni.ko rasa aku patut settle ke tak? total 450.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge