Rusuhan Di London : Pelajar Malaysia Cedera Dipukul & Dirompak


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Baca berita mengenai berlakunya rusuhan di London, pasal apa plak kat sana tertetiba je merusuh..bila google blog Cikgu Dahlia & AdmiralHafiz…baru tahu, rupanya rusuhan tercetus disebabkan pada hari Sabtu lepas di Tottenham di Utara London akibat daripada tunjuk perasaan aman berhubung kematian Mark Duggan, seorang penduduk tempatan berkulit hitam yang berusia 29 tahun, selepas ditembak polis dua hari sebelum itu.

Memula ibu malas nak amik port sgt..lantak lah sbb bukan berlaku kat Malaysia..TAPI bila dapat tahu ada pe;ajar Malaysia diserang, dipukul  & dirompak oleh kumpulan perusuh tu mmg mendatangkan rasa geram…kau nak merusuh nak membantah kerajaan kau..merusuh jelah..jgn sampai babit kan orang yg x terlibat…kesian betul pelajar itu, Muhammad Asyraf Haziq Rosli..x pasal menjadi mangsa.

bila tgk video atas ni..mmg menyampah dengan perusuh yg berhati batu ni..pandai plak berlakon konon2 nak tolong pelajar Malaysia tp sebenar punya niat busuk…nak menyamun rupa..kesian betul Muhammad Asyraf Haziq Rosli

nak tau lebih lanjut boleh jengah kat blog Cikgu Dahlia & AdmiralHafiz

ps : jgn la suasana seperti ini merebak sampai ke Malaysia



Jom Kongsi!

Related Posts:

229 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge