Pertama Kali Dapat Sitelinks Dari Google


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Petang ni masa buat carian Blog KMA di Google, rasa mcm kelainan sket paparan nya…baru ibu perasan..eh dah dapat sitelink dah..eh..seronoknya..teruja rasa..tapo x tau la selama mana bertahan site link tuh..

Okay..bagi yang belum arif pasal sitelink (sama la ibu pun  belum arif lagi..huhu), ibu nak kongsi info mengenai sitelink dari google dari blog Super Frenzy

Sitelinks Google adalah links-links dibawah nama blog atau web yang muncul di hasil carian Google,sitelinks ini sebenarnya untuk pengetahuan rakan-rakan blogger akan dihasilkan secara automatik,jika sebuah blog atau web memenuhi algoritma sitelinks yang dimiliki oleh google. Sitelinks diberikan kepada sebuah blog atau web agar pengguna lebih mudah melayari sebuah blog atau web.

Kelebihan Sitelinks Google ni? antaranya :-

  • Blog atau website yang mendapat kedudukan teratas bagi sesuatu carian Google.
  • Blog atau website mudah diakses oleh spider.
  • Blog atau website mengalami aliran traffic yang tinggi.
  • Mempunyai high natural search traffic.
  • Outbound links yang useful.
  • Inbound link dari site berkualiti tinggi (bertraffic tinggi).
  • Blog atau website yang berusia setahun atau lebih.
  • Visitor lebih mudah untuk mencari blog atau website tersebut dari carian Google (engine search).
  • Peratus carian oleh spider-spider Google akan lebih tinggi.

ok..kira banyak kelebihannya if dapat sitelink dr google ni kan..mmg x rugi la kalau dapat kan..

ps : byk lagi nak kena  improve blog ni..hmm



Jom Kongsi!

Related Posts:

112 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


16 Comments

    1. Thanks..sbnrnya sy x pernah lg menggunakan khidmat google adwords ni..pernah dpt voucher…tp x pernah guna..kalau google adsense biasa la guna..skang pun guna adsense..setakat sy guna adsense ni mmg ok lah.walaupun earning x byk mana2 tp boleh la buat tambah income. 🙂 yg best sbb dibyr dlm USD tu..so nilainya lg tinggi dr duit RM.