Permohonan e-GTukar Sesi Januari 2013


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pemberitahuan

e-GTukar

Permohonan Pertukaran Guru Antara Bahagian / Negeri, Antara Daerah dan Dalam Daerah bagi pertukaran sesi Januari 2013 untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DGA 29, DGA 32 (KUP time based), DG 41, DG 44(KUP time based) dan DG 48 (KUP time based) dibuka mulai 01 hingga 30 September 2012.

Keputusan Permohonan pertukaran Guru Sesi Januari 2013 dikeluarkan mulai 21 Oktober 2012 dan maklumat penempatan ke sekolah boleh disemak mulai 03 November 2012 .

Sila semak maklumat anda melalui laman web e-GTukar. Sekiranya terdapat sebarang pindaan yang perlu dibuat, sila berhubung dengan pegawai unit Menengah / Rendah di Pejabat Pelajaran Daerah atau Jabatan Pelajaran Negeri dengan segera sebelum sesi pertukaran bermula.

Jika masih menghadapi masalah untuk membuat permohonan e-GTukar, sila hubungi Pejabat Pelajaran Daerah atau Jabatan Pelajaran Negeri masing-masing (dapatkan no. telefon di “Bantuan”)

Sekian dimaklumkan.

sumber : Laman e-GTukar

sejak 2 tahun kebelakangan ni, info mengenai permohonan e-GTukar ni memang dinanti2 oleh Abah Mifzal sebenarnya lebih kepada ibu, mujur permohonan pada sesi Jun 2012 telah mendapat perhatian. walaupun dapat sekolah baru yang bukan dalam list pilihan, tp ada hikmahnya. mungkin akan buat permohonan pindah lagi bila rumah kami dah siap.

kepada cikgu-cikgu yang akan memohon, ibu doakan permohonan cikgu-cikgu semua berjaya.

ps : ibu plak rasa nak bertukar ni..nak rasa suasana baru. hehe nasib bos x baca blog ni.



Jom Kongsi!

Related Posts:

1,818 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


26 Comments

  1. yaaa macam tu la senario nya..betul tu ibu…kawan2 sekerja ckp pun best masa adap PTK..sekarang dah tak ada kan???sebab sy tak berminat nak cara menda ni semua sebab sy hanyalah pekerja yang tak bertauliah..hahaha..teringt kisah sorg kawan sekerja ni..dia memang terbaik dan paling baik ngn bos..selalu setiap tahun dia di offer oleh bos APC ni..tapi dia tak nak sebab takut ada yg mengata..hahaha..kalau sy, rembat jer..mulut org memang tak leh nak tutup…
    Jom baca entri terbaru di blog Hafizul : Check List 20 Penyertaan Bonus Raya Aidilfitri 2012 by DenaihatiMy Profile

          1. itu biasa..sapa dpt APC kena belanja..nsb staff kt opis sy x ramai..haha…setahu sy..semua staff akan dpt APC sbb APC ni kat bukan sebenarnya dinilai pd prestasi sgt..lebih kepada qouta. kalau pandai bodek bos mmg akan dpt berkalli2..kalau x pandai bodek cam sy ni..sekali cukup la..x de org nak kasi lebihnya..haha

            sy lbh sukakan PTK dulu..sbb dpt anjakan gaji..