Pencapaian Blog Keluarga Mifzal Arsyad™ Bagi Tahun 2011


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, setelah berblogging selama hampir 3 tahun lebih, ibu kira tahun 2011 merupakan pencapaian terbaik blog Keluarga Mifzal Arsyad™ setakat ini. ia merupakan kenangan yang indah pada ibu dalam berblogging. oleh itu, ibu ingin abadikannya di dalam blog ini. entry ini sekadar pembakar semangat kepada ibu untuk terus maju dlm dunia blogging..

Ibu mula menggunakan domain blog Keluarga Mifzal Arsyad™ pada 3/2/2010. ketika itu masih menggunakan platform blogspot. manakala wordpress self hosting digunakan bermula 1/3/2011, kiranya x sampai setahun pun lg ber ‘self-hosting’.

oklah..ibu nak kongsikan pula pencapaian trafik blog ini bagi tahun 2011

1. Cpanel (1/3/2011 – 31/12/2011)

kalau tgk rekod trafik 2011 cpanel ni..start bulan 8 baru byk trafik..itu pun pas byk buat entry SEO…mmg sgt membantu entry SEO ni pada blogger yg nakkab trafik., mencanak naik..tp tu lah..hati seperti tidak rela pula mencampur adukkan blog personal dgn isu panas..huhu tp bila fikirkan duit yg dilaburkan dengan membeli domain n hosting kena relakan juga…uhuk..kalau cerita owner blog je ada ke yang nak baca? hmm…see bulan Dis 2011 lepas..mmg ibu agak kurang mengupdate blog (PC kat umah dah rosakkan) n entry SEO pun kurang tp still ada..so trafik agak jatuh..tu yg dah x boleh nak apply innity tuh..huhu

2. Google Analytic (1/7/2011 – 31/12/2011)

ibu start pasang google analytic kt blog ni bermula bulan 7/2011..sblm tu mmg x tau pun apa kepentingannya hehe..

3. Referral yang banyak menyumbangkan link ke blog ini adalah seperti berikut. Terima kasih ya.. 😀

– isupanas.com
– afazilzura.com
yanmieonline.com
denaihati.com
danirma.blogspot.com
Puanbee.com

ps : harap blog ini dapat bertahan 🙂 tetapi kadang2 terasa juga seperti mahu berhenti dr berblogging buat seketika, ianya menuntut banyak masa dari ibu..susah jugak nak bahagikan masa ibu sebagai isteri, ibu, pekerja dan pelajar ni..



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
197 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


6 Comments