Penatnya…Rupanya Tak Seperti Yang Diharapkan!!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


aduhai..mmg penat semlm ibu duk godek2 template blog ni…ingat dah cun dah..siap ubah tulisan bagai…dkt komputer ibu dah ok dah ibu tgk w/pun msh ada yg x berapa cun…

sepatutnya template n fontnya mcm dibawah ni…


tp bila tgk kat pc lain..rupernya font blog ibu x bertukar seperti yg buat buat smlm..means..kalau pc tu mmg ada bentuk font yg ibu dah setkan dlm css script template tu…so bentuk fontnya akan kuar la..kalau x de..mmg kuar bentuk tulisan default je la..huhu..penat tau..letih ibu godek2 semlm..mcm nak nak buat jd auto kuar font yg kita setkan eh? korang tau x? tolong tujukajar…huhu..

x pun..kalau korang x keberatan..leh la korang download n install kan bentuk Font2 yg ada kt blog ibu ni..ini x paksa..kalau nak nmpk blog ibu ni cun sket..boleh la try download ya..jgn wisau..ibu x sebarkan virus pun..link ni ibu dpt dr website http://www.fontspace.com . kt situ beribu2 bentuk2 font yg cun n sgt cute..leh la download n pelbagaikan bentuk font2 dlm pc kita kan..

Sunshine Smart
Kinkie
Luna
Yelly

cara-cara nk install font2 ni..bila download tu kena extract..sbb filenya dr format Zip..after dah extract.. leh la right click jer kat file (format TTF)..n click install….lepas install refresh balik blog ini ya..senang jer..x susah pun…hehe

ok.. la..jasa baik korang ibu kenang ya..tp ibu x paksa..x kisah la korang tgk blog ibu dlm form apa kan..asal dtg jengah sini pun dah sgt2 bagus dah…thanks to all



Jom Kongsi!

Related Posts:

263 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


2 Comments