PC Baru..


Assalamualaikum wbt..
hai semua..ini nak share citer yang lama n baru..sebelum ni x berkesempatan nak mengupdate blog kan..

:: laptop-gambar lama::

gambar ni adalah laptop lama ibu n bulan 10/09..laptop ini rosak sbb kena kilat….n sampai skang x pegi hantar baiki pun sbb ms tu laptop abah ada lg…lgpun kalau nak tukar motherboard laptop mahal..baik beli baru kan..

pastu baru-baru ni (2 minggu lepas)..malang sekali lg..laptop abah plak yg kena kilat..huhu..ms tu laptop ni x on pun..cuma plug x off n x cabut dr extension…kali ni..dua-2 laptop dah rosak..dah x leh pakai..so menambahkan lg koleksi laptop yg rosak kat umah ibu skang jd empat buah kesemuanya..huhu

:: laptop abah – gambar lama ::

laptop abah ni..kami amik keputusan untuk baiki la..sbb sayang gak kan..dah 3 thn pakai..ni kali kedua laptop ni kena kilat..tanya cina kat kedai komputer Bidor tuh..laptop ni rosak motherboard jgk..rege motherboard tuh dlm RM400++ je…ok la..x de la mahal sgt cam dulu..ms dulu baiki..kena dekat RM800++ gak..mungkin murah sbb bukan yg barang ganti tu bukan yg ori kot..

huhu..sedih ibu masa tu..sbb dah x leh nak mengonlinekan diri malam2..walaupun x selalu pun online kat umah..komputer n internet ni cam penting gak kan..line tepon n streamyx kat umah ibu pun problem tau akhir2 ni..dah banyak kali report dah..x baik2…

tp semalam..hati ibu terubat sket la..bila….


PC baru ibu dah sampai…hehe…riang hati ibu..sgt2 suka….leh la online selalu…



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
288 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


9 Comments

  1. el

    tu dia ha smpi 4 bj lappy dok kena kilat je
    korg dok on9 ms ujan lebat kilat sambung menyambung ke..masyallah kahhhhhhhhhhhhhh

    dasat korg….a'ah kalo xde mende ni something wrong with our life..kahhhh cam boring je kan
    nak tau update kwn2 pun susah..hehehe

    pc baru ibu tu sejibik cam ofismate puya

  2. Ibu Mifzal Arsyad

    ita –> ha ah..syok lg guna pc..nak upgrade pun senang kan..laptop kalau rosak..maintenance tinggi..rsny dah beribu duit abih baiki laptop..baik beli baru kan..

  3. Ibu Mifzal Arsyad

    Ryn –> tu la..patutnya aku dpt yg 2o" jer..tp cina computer tu kasi yg 21.5"..lagi lebar la..hehe..insya Allah..buleh..tp kena tunggu streamyx kat umah aku ok..skang ni problem lg la..huhu

    Jue a.k.a Ibu Iman Zafran –> hehe..pc ni ganti laptop yg rosak..huhu