Award Dari NEY


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ok…kali ini..ibu dapat award pulak…award ni diberikan oleh NEY..thanks Ney..sbb sudi kasi award ni…bila sebut nama Ney ni kan..sbenarnya..teringat plak kat nama sendiri hehe..tp Ney nga Ainey bukan orang yg sama..hehe..ok..ini la awardnya…cute kan..!!

dah..dapat award..ada plak soklan2 yag perlu dijawab…kira sekaligus la award n tag la ni..hehe

1- Apa yg bermain difikiran anda sekarang ni??
nak balik rumah..sbb malas nak gi meeting petang ni…leh ke gitu?

2- Apakah nama samaran u’all??
nama samaran ibu ada 3 tau..sejak berjinak2 nga internet ni la…dulu AiNey_RosMa, Ainey_Azarin n skang Ibu Mifzal Arsyad

3- Berikan 3orang yg u’all sayang…
Abah Mifzal, Mifzal Arsyad, Mek & We (hehe..dah lebih 3 org)

4- Panggilan utk siDIA
dulu masa bercinta – Abang
bila dah ada anak ni – Abah
5- Hadiah yg korang impikan dari seseorang yg istimewa..
x kisah sebenarnya kasi hadiah atau x..bernilai atau x..yg penting sayang ibu n keluarga…

6- Blog mane yg korang suke visit??
blog kawan-kawan blogger KMA dalam list

7- Tag kan kepada 15org rakan blogger korang..
1) Bed
2) Fazilzura
3) Alyyani
4) Aieza
5) Nome
6) Jue
7) suhida
8) Ziela
9) Mel
10) Ryn
11) E-Na
12) Tinie
13) Mala
14) Lea
15) Ayu Idris

Tag Dari Gooseberries

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


akhirnya..ibu dapat gak tag ni..hehe lama dah duk tgk tag ni dibuat leh kawan blogger2 yg lain..tp x dak plak nama ibu tersangkut…thank ya Gooseberries sbb sudi tag ibu..

ok..jom kita layan tag ni…

The Rules :-

1) Go to your photo files, select the 8th photo folder.

2) Select the 8th photo in the folder.


3) Post the photo with the story behind it.

gambar ni diambil bila ya…jab nak check..ooo thn lepas bulan 10…masa ni pantang nampak calculator dak tecik sure mengamuk nak..kalau just main tekan2 x per gak..ni tak..dia cabut button2 calculator tuh..pas tu try bubuh balik…hehe..mcm2 peel dak mifzal ni…

4) Then challange 8 blogging friend to do the same.

rasanya…dah ramai yg buat tag ni..ibu benti disini sajala..tp kalau ada yg sudi buat tag ni..amatlah dialu-alukan..


Sudah Petang….!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hmmm..dah masuk ke petang…..baru la ibu ada masa nak berblog..huhu…2 hari ni ibu sgt bizi….tp pun baru je balik dr Besout..buat kajian n soal-selidik..huhu…sampai2 pejabat…menaip surat mohon peruntukan untuk bua kursus dan lawatan belajar…kali ni lawatan ke Negeri Melaka pulak….hehe..bulan Jun ni berjalan2 lg la ibu….ke Melaka..pastu ibu nak balik kampung lg…gi Johor, Pahang, Terengganu & Kelantan…wah..mmg pusing 1 Malaysia la nnt…hehe

lately ni mmg makin bizi la…boring ibu…kerja yg sedia ada mmg banyak la..ditambah plak nga tugasan baru..menguruskan projek pembasmian kemiskinan…peserta-peserta e-kasih (miskin tegar & tegar)…seronok la deme nnt dapat bantuan..tp bukan bantuan wang ringgit la..tp bantuan dr segi memberikan mereka sesuatu projek..contohnya projek perniagaan..kerajann bagi motor ke..gerai ke suh la deme2 ni berniaga…dlm lgsg nnt akan meningkatkan pendapatan derang gak kan..sampai bila nak duk dlm kepompong kemiskinan..n nak tunggu kerajaan bagi duit saraan tiap2 bulan..bukan x t de kederat untk berkerja kan..deme ada..cuma mungkin peluang deme x secerah org lain….

tugasan ni mmg banyak n pada ibu agar membebankan la dikala kita pun ada tugasan lain..tp x pe la..dah namanya kerja kan..

semlam..1 hari ibu x online…ibu ada kursus di Ipoh…dari pagi sampai la ke petang..eh..bukan ibu yg berkursus sebenarnya..tp ibu ni di pihak penganjur..hehe…penat gak la..sbb malam br sampai umah..masa amik mifzal kat umah pengasuhnya…nmpak anak ibu mcm merajuk je nga ibu…maaf ya sayang..ibu amik adik lambat…ibu banyak keje…

ya la kan…kerje..kerja..kerja…selagi x tutup mata…huhu…x kerja x boleh…periuk nasi tuh…redha je la…