Kecil Hati Di Pagi Isnin..


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

kenapa ya..manusia ni (sesetengah la) hanya pandai mengomen dan mencerca sahaja?

pagi2 lagi..ibu dah kena kutuk…ibu sedar diri ibu ni gemuk..x yah la sesiapa bagitau…salah ke jadi gemuk? ibu makan pakai duit derang ke? malah derang yg pinjam duit ibu lagi ada..sangat geram…

yang mengutuk satu hal..tetapi ada pulak yang ikut sama memerli dan gelakkan ibu..diaorang x sedar ke hal2 begitu adalah sangat sensitif…mungkin niat derang hanya nak menceriakan suasana..tp pada ibu x perlu lah dengan menggunakan isu-isu yang sensitif..ya!!..berat badan adalah isu yg sgt sensitif untuk ibu..

walau pun luaran ibu mengiakan jugak gelak ketawa mereka tuh..tp hati ibu sakit..x per la..derang x kisah perasaan orang..kalau derang kisah..derang x akan buat gitu..gelakkan orang lain..

susah sebenarnya…bila ada org yg x fikirkan perasaan org lain di sekeliling kita…alah..kalau gemuk pun derang ejek..x mustahil..kurus pun diorang kutuk jugak kan..

x per la..as long as..ibu bahagia dgn hidup ibu dan x menyusahkan org lain..lantak la derang nak ckp apa pun kan.. (ayat pujuk hati)…

:: kurus sangat pun x elok juga ::



Buffered Earning Nuffnang Yang Ke – 1 @ 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hoho..org lain dah berlambak dah dapat BE utk permulaan tahun 2011 ni…tp ibu dah nk dekat hujung bulan baru dpt seketul..alhamdulillah..

x tau la rezeki nuffnang tahun ni selebat (pada ibu la) tahun lepas..hope rezeki masih murah la lepas2 ni..

BE pertama tahun ini datang dr

DiGi Happy LR

be
ps : dr semlm ibu tunggu iklan DiGi Happy ni..sbb nak capture pic nya..ya la nak buh dlm blog la..hehe..tp x muncul2..mcm dah menunjuk2 kan tanda2 x lama je duk kt blog ni..huhu..

Semangat Berkobar-kobar!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ya..semangat mmg tengah berkobar2 ni..cuma x tau bertahan lama mana je..tp harap sangat dapat bertahan hingga akhirnya..ibu mmg sgt2 bersemangat nak futher study ni.. haha..jgn boring ya…kisah ini lagi

preparation utk hari registeration pun dah byk yg settled..cuma skang lum sahkan salinan sijil2 n surat kebenaran dr majikan blm dpt lg..ibu dah apply dah kat HQ..n pegawai yg incharge pun dah tepon..katanya..kebenaran itu hanya diberikan selepas board bersidang je..tp itu pun utk full time atau yg memerlukan cuti tanpa rekod..so since ibu punya study ni part time…n kelas pun hujung minggu..so dia suh proceed je la..sbb x effect hari berkeja…tp ibu confius jgk kalau exam cemana..sbb kena hari berkeja jgk tuh ?

yuran untuk sem ni pun ibu dah jelaskan..around RM2200 ++ jgk…huhu…mahalkan..yuran UUM nih..tp x pe la..dah ini peluang utk majukan diri..berkorban la sket kan..org kata yuran USM yg paling murah..around RM1700 ++ je..ye ke?

apa gambar di bawah ni?
.
.
.


ini lah modul pengajian ibu utk sem januari 2011/2012 ni…modul print je..wah…lum regist dah dpt modul? mana dapat ni?

ihik..ni kawan ibu yg bagi kat ibu (thanks elyn)..kawan ibu ni pun student PLK UUM KL jgk..coz yang sama..tp dia senior setahun la..mujur ada kawan yg sudi bagi info tth course yg ibu amik ni…

sem ni..ibu kena ambik 5 subjek…banyaknya…huhu..kalau cam OUM (abah mifzal buat PJJ kat situ), 1 sem just ambik 3 subjects je..huhu..leh ke ibu catch up semua subject ni..? insya Allah…doakan ya kengkawan..

ps : sungguh!! semangat tengah berkobar2..rasa x sabar nak start sem ni…bestnya kalau buat full time..leh tumpu pada study je…ayok…mana boleh berenggang lelama ngan mifzal n abahnya?>

itu la peluang dulu ibu sia2 kan…kalau x, x de la membazir masa…huhu