My Name Is Tomomi?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


“Ohayo Gozaimasu…genki desuka? atashiwa genki desu. atashiwa onama e wa tomomi desu…”

(Terjemahan : ” Selamat Pagi (alamak..dah tengahari..pagi pebendanya…) apa khabar? saya baik, nama saya tomomi “)

hehe..ingat lg ibu sket2 ckp bahasa jepun ni..ingat skill dah hilang dah..ya la..lama dah belajar nihonggo ni..tahun 2003..kalau x silap..itu pun elementry level je..nak sambung tp sensei Tamami pulak tukar..sensei lain x best..hehe..sbb ckp melayunya kurang jelas..

ok..ibu nak tunjuk ni sebenarnya

ada applikasi kt Facebook pasal nama jepun kita n maksudnya..kalau nak try klik link bawah ni..

http://apps.facebook.com/whatsyourjap_lnvaxv/?retake=1

” atashiwa onama e wa Tomomi desu..anatano onama e wa nan desu ka?”

(“nama saya Tomomi, nama awak apa?”)



Blog Ana Raffali : Pemenang AJL 25

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ok..masih segar lg kan…AJL25…oppss…ibu x tengok pun..ibu tahu Ana Raffali memang pun sbb banyak baca blog yg kuarkan entry pasal AJL25…selalunya tahun2 sudah..ibu antara yg mengikuti AJL jgk..walaupun tgk masa final je..tp tahun ni termiss plak..x tau pun bila AJL 25 di adakan..haha..sila jgn boo ya..mmg ibu dah kurang mengikuti perihal dunia artis dan hiburan skang ni..
ok..terbaca entry di blog Mama Zharfan pasal Ana Raffali ni seorang blogger..ooo..ada blog rupanya ana ni..ibu suka jgk dgr lagu ana ni..terutama lagu kalau berpacaran tuh..itu pun lepas tgk video miming cikgu shida..hehe..lawak pulak bila teringat cikgu shida tu buat miming..ihik..

ok..kisah ramai yg x puas hati dgn kemenangan ana rafali..mmm…ibu x leh komen sbb ibu x tgk AJL 25 tuh..tp pada ibu..dah rezeki dia..biar la..jgn la dipertikaikan keputusan juri..dlm mana2 pertandingan pun juri ada kuasa mutlak utk tentukan pemenang..dah juri pilih ana..terima la seadanya..

ok..la nak share jgk url blog Cik Ana Raffali ni…sapa yg minat leh la jadi followernya..

:: sweet plak..pakai kebaya ::

http://anaraffali.blogspot.com/

ps : huhu..ibu tgh boring ni…mentang2..peruntukan jabatan x banyak tahun ni..so kije pun yileks..hehe..bukan x de keje langsung..ada tp x leh nak siapkan sbb tgh tunggu info dr pegawai lain..huhu..

Bengang Dengan Skynet!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


aduhai..dah masuk kali ke-3..parcel x sampai dlm tempoh masa yang sepatutnya…kali ni..parcel ibu dah sesat sampai ke Taiping..sblm ni 2 kali sesat ke Ipoh..



lain..alamat..lain plak tempat dihantarnya…mcm la x leh beza.Tapah nga Taiping..nak kata x leh baca tulisan..siap print out nga computer lg bukan tulis tangan alamat tuh….itu maknanya masa tulis code tuh…tulis nga lutut…huhu..eh..lutut leh menulis ke…?

geram tau bila kita harapkan service yg bagus..gini plak jadinya..dah la benda urgent…hish…geram.

dah la masa ibu call skynet sini…dia layan acuh x acuh je..bizi la..tp customers kan always right..patutnya layan je la..

ps : ibu lebih percayakan POS LAJU…