Nebulizer Lagi


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Hari Jumaat lepas, Mifzal Arsyad kena sedut gas lagi. Aduhai, kesiannya kat anak ibu seorang ni. Rasanya baru je sembuh dari demam dan cirit-birit minggu lepas. Sekarang ni, batuk, selesema dan lelah pula. Start hari Khamis lepas kena masa ibu ambil dari taska permata. Masa hantar tak ada lagi kena batuk dan selesema. Masa ambil tu, ibu dah perasan kat dalam taska lagi dah batuk-batuk. Ibu memang sangat risau bila Mifzal Arsyad dah start batuk-batuk..sebab selalunya kena ambil nebulizer.

image
kasihan anak ibu, nampak penat

Bila tanya Mifzal Arsyad, ada main air ke kat school? Mifzal Arsyad jawab “ibu, boboy mintak maaf. Boboy main air dalam tandas tadi ” Ibu tanya jugak tandas mana. Jawabnya tandas school. Memang ibu agak tandas taska dia sebab kalau tandas kat rumah..boboy tak panggil tandas, dia panggil tandas tu bilik air ibu atau bilik air abah. Bila ibu tanya cikgu-cikgu taska tu..ada aktiviti main air ke hari Khamis tu..Diaorang cakap tak ada. Ibu pun assume mungkin Mifzal Arsyad main air masa mandi kot. Mifzal Arsyad ni bukan tak boleh main air tapi tak boleh lama-lama sebab dia tak tahan sejuk. So, ibu pun pesan lah supaya pantau jangan bagi Mifzal Arsyad main air dan jangan bagi tidur dalam bilik ber air-cond. Ubat pun ada ibu bekal kan masa hantar ke taska pagi Jumaat tu.

Tengahari tu, ibu dapat call dari cikgu taska bagitau yang Mifzal Arsyad cakap dia tak larat. Terus ibu pergi ke taska. Nasib baik dekat. Cikgunya bagitau Mifzal Arsyad dalam tak sihat tu, main kejar-kejar dengan kawan-kawan. Alahai..mana lah tak semput..Ibu pun tengok pernafasan dia agak laju..so, terus ke unit kecemasan Hospital Tapah untuk ambil nebulizer.

image
merenung jauh nasib diri...sob..sob
image
Dah ambil gas, nampak makin ceria

Ps : lekas sembuh ya sayang ibu.

Posted from My Samsung Galaxy Note



Jom Kongsi!

Related Posts:

878 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


23 Comments

      1. emm macam anak sy jugak la..senang jer nak jaga..kelmarin ibu jari dia masuk selumbar..ntah g rembat kat mana auu selumbar tu..tunggu malam dia tdo baru boleh buang..payah tahap mana pun nak buang, kena ikhtiar jugak sebab pikirkan kesakitan yang ditanggung..walaupun terpaksa tidur lewat..dia sakit mana pandai oyat..wak muka selamber je la..hehe..hati ayah mithali mcm ni kot..hahaha
        Jom baca entri terbaru di blog Hafizul : Wordless Wednesday #25 – Ukur Lilit 19 cmMy Profile