Mood Final Exam


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kurang seminggu lagi, ibu akan menduduki peperiksaan akhir Semester Januari 2013/2014 bermula 13 Mei 2013 hingga 19 Mei 2013. Aduhai, kecut perut bila teringatkan exam ini. Belum mulakan apa-apa persediaan lagi. Buku masih di dalam beg. Soalan-soalan exam tahun-tahun sebelumnya masih belum dicetak. Nota slide juga belum dicetak. Teruknya!!

4789956452_83c32973f1_z

Carry marks subjek-subjek yang diambil semester ini juga ibu belum ketahui. Gigil!! Berapa lah markah yang dapat. Huwaa! Takutnya!

Memang takut. Takut tak dapat maintain pointer. Tapi mood exam belum mari lagi. Nak belajar pun tak ada perasaan lagi ni. m(_ _)m

ps : Good luck kepada kengkawan UUM ibu yang akan menduduki final exam nanti. Good Luck untuk diri sendiri juga. 



Jom Kongsi!

Related Posts:

276 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


6 Comments

  1. serojaputih

    salam, Ibu Mithzal..

    ingat saya lagi?
    Sebelum ambil keputusan sambung belajar dulu saya ada mintak advice Ibu, pejam celik 2 nah sekarang dah semester ke 3..bulan 10 ni masuk sem 4….outmaticly dah nak dekat 2 tahun…cepat betul masa berlalu.

    kita selalu pergi kelas di tempat yang sama..mungkin masa kita berlainan tu sbb x pernah jumpa kot! lagipun ramai sangat senior2 kat situ…lebih kurang sama je muka….tu yang x kenal kot kan?

    Saya, cam Ibu juga…selalu study last minit…tu yang selalu dpat pointer setakat 3.3 je……tak naik tak turun….cam ner lah nak dapat Dekan?

    tapi xpe, kat jiwa ni penuh lagi minat nak belajar walaupun kadang2 tu terasa penatnya..nak-nak time exam….

    1. Wsslm

      tahniah…sekejap je kan ms berlalu..alhamdulillah..sy pun dah sem 8 dah..x sabarnya nak abis study..

      x jumpa mgkn sbb kita lain sesi ambilan..sy sesi januari/julai..mmg jadual kelas bebeza tarikh dgn sesi april/okt.

      susahkan nak ubah habit..sy r awal sem sampai la sem2 akhir ni.. msh gak study last2 minute. hehe..

      plg penting kena baca keseluruhan modul atau mengikut bab yg akan masuk dlm final exam. lepas tu jgn lupa buat soalan2 past year. byk membantu. dan paling penting. carry mark kena kumpul byk buat bekal utk final..baru senang nak score A atau A+.

      apa pu2..good luck..sama2 berdoa agar urusan pengajian kita dipermudahkan dan dapat habis belajar dengan kejayaan yg cemerlang…insya Allah..

      aaamiiiin…