Mandi Manda @ Kuala Woh


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

lama nak wat post pasal ‘mandi manda di Kuala Woh’ ni tp asyik x berkesempatan je a.k.a malas nk upload gmbar..hehe..tp hari dtg lak mood rajin ibu..alah gambar bukan byk pun..saja je ihik…

kejadian ini berlaku pada Hari Bapa yang lepas..tetiba je Abah Mifzal cakap nak g mandi sungai…ibu yang kemalasan kena la ikut jgk sbb hari tu kan hari bapa..kena la ikutkan aja…nnt hari ibu tahun depan, ibu nak ajak g shopping lak..ihik

memula Abah Mifzal cakap nak g yg area dekat2 je..means area Sungkai je…n ibu pun ada teringat pengasuh Mifzal Arsyad dulu bgtau dia ada bawak Mifzal Arsyad pi mandi sungai…dekat nga Sg Klah tp yg x perlu masuk kena duit…memula ibu ajak je g Hot Spring Sg. Klah tu..tp abah cakap dah boring gi situ…air lak bertakung x mengalir..so kami try la mencari tempat yg pengasuh Mifzal bagitau tuh..mencari tanpa ada GPS (ntah ada ke tempat tu dlm GPS), tanpa bertanya pada org..last2 jauh ke masuk ke hujung pun x jumpa2..hehe…

so, kami malas nak cari dah..kendian ibu ajak pi Lata Kinjang…n Abah Mifzal setuju je la..sbb dia dah frust cari yg dekat x jumpa..heheh…

on e way nak ke Lata Kinjang..sampai kat simpang trafik light nak ke Cameron Highland..abah ajak ke Kuala Woh…dekat sket katanya..ibu ok kan je..sbb ibu x kisah pun mana2..ibu bukan nak mandi manda pun..just meneman 2 hero ibu tu..hehe…yg si Mifzal Arsyad masa kat Sungkai lg dia nmpk sungai..siap merayu2 nga ibu…

Mifzal Arsyad : Ibu, itu sungai. Adik nak mandi..boleh la..boleh..
Ibu : Nanti la..x sampai lagi ni..

hehe..punya la suka dak Mifzal Arsyad ni kalau mandi sungai..

Gambar : Tiada dalam gambar ~ Ibu Mifzal ~ sbb tukang amik gambar..

 

 



Jom Kongsi!

Related Posts:

302 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


2 Comments