Kisah Saman Trafik

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

rentetan penangguhan tunggakan bayaran saman trafik br2 ni mmg agak buat ibu tersentak gak..huhu..dah ibu dah bayar semua saman br nak tangguh..chisss!!..entry ttg pembayaran saman ibu tu : Saman Trafik Oh Saman Trafik!!!!!!!.

memula mmg rs geram gak..tp bila pikir2..ok la..ada la hikmahnya ibu byr semua saman tuh..kalau x..x dpt la berkereta baru..hehe…oh..ya saman trafik tuh semua saman dr kereta WIRA ADU dulu..kesemuanya 10 saman + 1 saman kereta KANCIL ADU..huhu..

bos ibu ada duk ckp kat ibu..rugi je ibu bayar saman tuh awal…katanya..nnt lama2 kerajaan akan mansuhkan jugak saman2 tuh..suka la bos ibu tuh sbb dia punya saman pun ada berpuluh2 saman..huhu..lg hebat..kah..tp ada ke kemungkinan kerajaan akan hapus semua saman2 tuh? total saman tertunggak kesleuruhan lebih 10 juta..x kan la gomen nak biarkan duit sebanyak tuh x dikutip..n ibu rs n agak yakin yg saman2 ekor ni x mungkin akan dihapuskan terutamanya yg dah tertunggak tuh..

tp tu la..pada pandangan ibu..perlu ada pemantauan trafik ni..tp biarla kena nga caranya..kalau nak suruh rakyat memandu dgn berhemah..saman itu perlu..tp jgn buat speed trap..terus je buat road block..selalunya ni kalau dah nampak pak polisi..dr bawak 200km/h leh jd 10km/h..kecut takut kena saman punya pasal..kan..

namun apa2 pun..pandu la kereta secara berhemah…huhu..ingatan untuk diri sediri gak..serik woooo..kena saman ni..beribu duit abih duk bayar saman je..x mooo dah..

ps : skang kat highway pun nak bek 60km/h je…leh ke gitu..hehe

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1569 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

Related Posts :



6 Comments

  1. @ardinihumaira

    huhu..slow2 la bwk keta dni..akak dah serik dah…RM3000 abis sesia je byr saman..skang ni x berani nk lelaju sgt..hehe

  2. @mamashasha

    pelik gak tu bed..cemana sblm tu check x dak saman..tetiba ada saman plak..kalau saman terbaru leh la anggap owner br wira kau lum tukar nama lg..ni dah tahun 2005 nga 2008..polis dah nak duit sgt la tuh..huhu..mmg aku pun bengang..sbb notis sampai..tetiba je check.byk saman…menci sungguh aku nga sistem skang..

  3. ainey, aku pun ada saman ni 450! tahun 2005 & 2008 yang pelik nya surat tak sampai pun pastu sebelum jual wira aku check online / sms tiada saman, laki aku tolong check dgn polis kat balai lagi pun takde tup2 ade pulak saman ni….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge