Jom Join Projek Disember DJ2B – 31 Blogger


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


memula nak tepek banner dulu..pinjam ya cikgu..

projek ni..dianjurkan oleh Cikgu Dahlia

so sesapa berminat leh la klik gambar banner tu ya..

ok..sbb ibu pun berminat nak join projek ni..so ibu pun nak buat entry khas la pasal ni..

Cara Menyertai :

1. Buat sebuah post tentang kenapa perlu DJ memilih anda di antara 31. Tajuk post adalah bebas dan mengikut kreativiti anda! Jangan buat post cincai2 k. (Done)

kenapa ibu nak sgt tersenarai dlm projek cikgu dahlia ni..sbb :-

a) ibu kagum dgn kepopularan blog n ketinggian trafik blog cikgu muda ni..

b) selalu berangan..bestnya kalau blog KMA ni se famous blog Cikgu Dahlia..aammmin..moga dimakbulkan..

c) ibu mmg impikan trafic yg tinggi…tetapi..ibu ni sgt kurang usaha dari segi mempromosikan blog KMA ni..ya la kadang2 mod berblogging ni on off..tp ibu tetap make sure blog ni berupdate setiap hari..

d) alhamdulillah..blog KMA ni boleh dikatakan banyak jugak menerima BE..untuk tahun ni sahaja dah 38 BE blog ni dapat daripada Nuffnang…rugi tau bila ada banya BE tp trafik x de..peluang utk dpt income yg banyak terbazir begitu sahaja..w/pun kurang usaha memprosmosikan blog ni..tp bukan bermakna ibu x berusaha lgsg kan..even dgn kekangan waktu terluang yang sgt kurang..tetap berblogwalking..cuma kenkadang x sempat nak tinggal jejak..kesannya kurang la lawat balas dr kengkawan blog..so kurangla trafic..jd sbb cikgu dahlia dah offer peluang untuk share trafik dia dgn mempromosikan blog2 terpilih..apa salahnya ibu cuba kan..

2. Wajib sertakan analisis trafik anda terkini selama seminggu (graf hijau Nuffnang) dalam blog post tu. (Done)

:: ada x yg ckp dah ok traffic cam ni? sbenarnya..visitors yg banyak (pada ibu la) sbb selepas ibu menggunakan khidmat up trafic drpada www.wisernet.org..ibu hanya ingin mencuba dan merasai perasaan bagaimana bila blog kita punya visitor yg ramai..sbb selalunya visitor KMA ni..sehari x sampai 100 visitors pun..tp bila guna service dr wisernet ni..terus visitor mencanak naik beratus2 visitor…tp ibu rs cam x sedap hati plak..sbb ibu rasa visitor2 tu cam x genuine je..so selepas mencuba selama sebulan…ibu amik keputusan x mau guna lg service tuh…sbb ibu nak org baca blog ibu sbb derang suka blog ibu..bukan sbb sistem promote visitor cam tuh…berblog biar la ikhlas kan..

3. Mesti ada backlink ke entry ni. (Done)

Projek DJ2B – 31 Bloggers

4. Tinggal link entry anda di sini dengan cara seperti berikut: (Done)

<a href=“http://www.keluarga-mifzal-arsyad.com/2010/11/jom-join-projek-disember-dj2b-31.html” target=’_blank’>Jom Join Projek Disember DJ2B – 31 Blogger</a>

ok…rs dah lengkap kot…n hopefully terpilih..



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
197 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


3 Comments

  1. DaHLia

    salam..

    baru nk ckp tinggi trafik tu..
    DJ pernah try gak servis tu..yg percuma sehari tu, tp sebab tengok xde banyak lebih mana..takat dalam 500, so sbb tu rasa usaha sendiri jer..huhuh..

    anyway, u're qualified πŸ˜€
    tunggu DJ bg backlink okeh