Jom Join Contest Glasses, Cat & Gift 2013


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Dah lama niat untuk join contest anjuran blog CahayaCinta.Com ini, tetapi baru sekarang ada kelapangan. Masa untuk berblog ada tetapi yang tiada idea nya. Nasib baik juga Suri panjangkan tempoh contest, kalau tidak kempunan ibu :p

cermin-mata-kucing

Okay, contest ini memerlukan peserta memberi komen kepada gambar kucing comel di atas. Oh!! susah juga ini. Ibu tulis apa yang terlintas di fikiran sahaja lah…okay sebelum itu nak tanya, ada berapa ekor kucing dalam gambar ini? Okay, jom kita kira.

Gambar mengikut nombor :-

1. Satu Bulat Besar, Satu Bulat Kecil

2. Dua Bulat Besar

3. Satu Bulat Kecil, Satu Bulat Besar

4. Dua Bulat Kecil (Eh! kenapa tengah bingkai cermin mata tu panjang pula?)

Jadi jumlah bulat besar ada 4 dan bulat kecil juga ada 4. Jika 4 dibahagi 4, maka jawapannya ada 1 ekor kucing sahaja di dalam gambar ini. Faham?

ps : Hehe…ibu sendiri tidak faham. Abaikan jika tidak faham ya. Jom kita ramai join contest ini. Masih sempat lagi. Tarikh tutup 30 Mac 2013 (SILA KLIK SINI)



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
340 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


6 Comments

  1. Pingback: Contest Glass Cat & Gift Cahayacinta.Com | Cahaya Cinta

  2. Pingback: Update ! Glasses, Cat & Gift 2013 | Cahaya Cinta

  3. anak suri suka nyi lagu bulat kecil..bulat kecil bulatlah besar sy ibu sy ayah syg semua hee…yg sayang semua tu sy le yg tukang nyambungnyer..ok.sy terima contest ni.

    mmg niat nk bg kawn2, klu ada berkenan nak juga buat tempah dri luar..huhu..setakat ni cma takder permintaan jer alahi..sedih sungguh..
    Jom baca entri terbaru di blog suri : Peluk Kuat-KuatMy Profile