Huhu..Ibu Sedih


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
 
Penangan kilat!!

kalau korang ingat..entry2 sebelum2 ini..ibu ada citer..pc ibu kena kilat hr khamis lepas..ingatkan x de la teruk sgt sbb still buleh on lg..sebelum ni dah 2 kali laptop ibu n abah kena kilat thn lepas..dah kena tu lgsg x leh on..tp PC ibu yg ibu br je beli bulan lepas ni..still buleh on..cuma LAN x detect connection even lampu menyala2..
so hr sabtu lepas..ibu pi hantar baiki..konon ingat x ler lama kan..sbb ingat rosak LAN port tu je..pas tu ibu suh cina kedai komputer tu tukar windows vista..ingatkan hari ni dah siap la..upernya..bila abah tepon td..pekerja kedai pc tuh ckp..ada problem nga motherboard..x leh masuk windows..pas boot..terus hang..so kena la tunggu 2-3 minggu lg br siap..sbb depa kata kena hantar ke Ipoh utk dibaiki sbb motherboard tu masih under warranty kan..
aduhai..gamaknya pas ni..2-3 minggu la ibu x dpt nak online belah malam..skang ni online guna laptop fil..abah mifzal lum hantar lg…hehe..dah hantar kan nnt..x leh dah la online memalam…nsb baik kat opis still leh online..kalau x berhabuk la blog KMA ni..hehe
ibu kan..kdg2 wonder gak tau..apsal sejak duduk kat umah ni..laptop n pc selalu kena kilat ha? nak kata kami bukak ms kilat tu x jugak..sbb 2 buah laptop rosak w/pun x di on ms kilat menyambar tuh..kalau on mmg sj cr penyakit la kan..huhu..tp kat sini kan..kalau hujan lebat..mmg sure ada kilat sabung  menyabung..
ms ibu duk kat umah lama dulu..w/pun time ribut..ok je duk surf tenet..skang mmg x berani..kalau hujan jer..terus off kan semua brg2 letrik..wisau kena panah kilat kang..naya je..huhu..
 

:: gambar pc ni ketika br dibeli ::
:: skang CPU nya x dak..dah hantar kedai…huhu ::

 



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
173 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


3 Comments

  1. AieZa

    ainey.. dulu umah aieza selalu sgt brg letrik rosak.. especially astro.. asyik2 rosak.. pc ok xrosak.. iron dh brp kali tuko.. pastu ape tah lg lupe dah.. tv pun pernah gak rosak.. pastu bile cek blk wiring umah tu sebenarnya tak betul.. lg satu area umah aieza tu mcm laluan kilat kut.. tatau la term ape nk guna tp mmg kilat kerap memancar la kat area umah tuh.. try la cek wiring umah tu.. maybe can help..