Handphone Baru Lagi?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


wah..cam best je bunyi tajuk tu kan…mcm la banyak duit ibu nak beli banyak2 hp..n kalau nak tau sejak tahun 2007..ibu dah x pernah lg beli handphone…guna duit ibu la..ya la tahun tu kan tahun ibu dah jd bini abah..sure la kalau nak hp baru..kena merengek kat abah dulu..hehe..

tp dlm 3 tahun ni jgk ibu dah banyak kali gak la bertukar2…..hehe..ibu ni guna hp ganas tul..selalu je rosak..ya la bila dah barang tuh kita bukan beli nga duit sendiri (kalau duit sendiri pun sama gak sebenarnya) mmg jd kurang menghargaila..untuk menjaganya…kalau skang ni pun..hp ibu tuh dh jd mcm menan mifzal plak..bila mifzal mengamuk..hp ibu gak jd mangsa balingan mifzal ke dinding..huhu…tu yg selalu rosak tuh…haha..ckp anak plak yg rosakkan..walhal..ibu nya yg x jg betul..biar je anak main..kan..kan..kan..

ok la berbalik pd citer handphone td…mmg ya ibu dapat handphone baru lagi..tp bukan ibu beli or abah bagi..handphone ni ibu dapat sbb ibu melanggan postpaid maxis untuk pakej kakitangan kerajaan..ala..yg pakej 50 hinggit tu je..hehe..pakej yg mahal2 ibu x mampu la..takut x terkawal plak nnt..huhu..

handphonenya x la canggih mana pun..tp buleh la kan..sbb dapat free..kalau beli pun x dak 100 – 200 hinggit x dapat beli gak..hehe..

:: ni la hp nya..Motorola EM330 – ok gak function dia ::

anak panah tu nak tunjuk “emergency call” sbb dlm hp ni ibu bubuh sim kad yg dah x aktif…ibu hanya guna 1 line je..dulu kan ibu pernah cite pasal ibu dah swicth line tepon dr celcom prepaid ke digi prepaid..nak baca entry berkenaan leh KLIK SINI..n skang ibu switch lg ke maxis postpaid plak..hehe..asyik bertukar2 je ibu ni..saja nak test plan dia..suit ke x nga penggunaan bulan ibu…

so totally hp yang ibu ada skang ni adalah 3 biji (kira yang masih berfungsi la..yg rosak pun banyak gak)..tp yg ibu guna skang cuma 1 je..yang warna pink tuh..

:: tahun ibu start pakai hp2 ni.. ::

yang 2006 tu je ibu beli..masa tu rege RM1000++..skang tinggal baper je harganya kan..handphone kan makin murah…handphone sony erricson tu ibu pakai x lama….ada citer gak la masa beli hp tuh…

masa tahun 2006..hujung2 la..masa tu ibu baru2 couple nga abah..sblm tu ibu baru je beli hp samsung yg slide tuh..x ingat model mana…baru je ibu beli sebulan hp samsung tu nga rege RM999..tp masa bercinta tu kan..kalau buleh nak sama nga abah..hp pun nak sama jugak la..sehati sejiwa la..kebetulan plak masa tu ibu agak berduit..so tanpa pikir panjang..ibu pun beli la plak tepon sony ericsson tuh..br sehati sejiwa..kah..kah..hp yg ibu pakai sebelum tuh ibu bagi kat adik ibu…alkisahnya plak..masa awal tahun 2007…hp abah tecicir n hilang..bila try track balik.org dah amik means curi la kan..sbb bila kami call no..ada org angkat memula..pas tu putuskan n pas tu x leh call dah..so ibu ni dengan baik hatinya bagi la hp ibu kat abah..sbb masa tu kesian plak abah pakai hp lama dia..kami pun switch la..abah pakai tepon ibu..ibu pakai tepon abah…n seperti biasa la..kalau ibu ni pakai hp sure x lama la..sure akan rosak..x lama lepas tuh mmg handphone abah yg ibu guna tu rosak..haha..nsb baik abah murah hati belikan ibu hp baru..yang bestnya..hp sony ericsson ibu tu abah pakai dr tahun 2007 hinggala 2010 ni..itu pun br bulan lepas abah beli hp lain..sbb hp sony ericsson tuh selalu off sendiri..tp hp tu masih still leh pakai ya..hehe..

apa ibu nak buat nga 2 biji hp yg ibu x pakai ni ya..rasa cam nak beli line prepaid celcom nga digi plak..haha…pakai 3 line sekali gus…leh x?



Jom Kongsi!

Related Posts:

128 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


6 Comments

  1. MAS

    bestnya hphone baru..ade rezeki lebih dapatlah tukar baru..kira 3 tahun tu xla lama..mas dulu 5 tahun baru dapat beli yg baru..dapat bonus thn lepas terus beli baru..pakai sekarang sony erricson..skarang dah 3 hphone..tp pakai nombor satu jerrr…hehe..

  2. alyyani

    kalai 2 hp ok lagi tuh, tapi kalau 3, mcm tak terhandle nanti. bagi mifzal la nanti dia masuk sekolah bole guna. hehhe… kat ofis alya pun maxis baru hantar beberapa bijik hp sebab renew contract. tak sedar pun kan? tetibe je dpt. rezeki la tu:)