Bermulanya Kehidupan Sebagai Pelajar


 

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hari ni hari ahad….ibu di IPB, Cheras untuk mengikut kelas bagi pertemuan pertama semester jan 2011/2012 ini…kelas ibu start kul 2.30 ptg nnt..so sempat la ibu nak update sket blog ibu yg dah 2-3 hari x de entry baru..

uum

 mmg x sempat sebenarnya..hari rabu lepas, ibu ke KL untuk uruskan pendaftaran sebagai student baru UUM – PLK ..sebab dah lama x turun kl..so ibu paksa abah temankan ibu…pergi pun x berani drive…kami naik train dr Tanjong Malim…bermalam semalam di KL dan usai pendaftaran hari khamis, ibu n abah balik semula ke Perak.

Baca Lagi



Semangat Berkobar-kobar!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ya..semangat mmg tengah berkobar2 ni..cuma x tau bertahan lama mana je..tp harap sangat dapat bertahan hingga akhirnya..ibu mmg sgt2 bersemangat nak futher study ni.. haha..jgn boring ya…kisah ini lagi

preparation utk hari registeration pun dah byk yg settled..cuma skang lum sahkan salinan sijil2 n surat kebenaran dr majikan blm dpt lg..ibu dah apply dah kat HQ..n pegawai yg incharge pun dah tepon..katanya..kebenaran itu hanya diberikan selepas board bersidang je..tp itu pun utk full time atau yg memerlukan cuti tanpa rekod..so since ibu punya study ni part time…n kelas pun hujung minggu..so dia suh proceed je la..sbb x effect hari berkeja…tp ibu confius jgk kalau exam cemana..sbb kena hari berkeja jgk tuh ?

yuran untuk sem ni pun ibu dah jelaskan..around RM2200 ++ jgk…huhu…mahalkan..yuran UUM nih..tp x pe la..dah ini peluang utk majukan diri..berkorban la sket kan..org kata yuran USM yg paling murah..around RM1700 ++ je..ye ke?

apa gambar di bawah ni?
.
.
.


ini lah modul pengajian ibu utk sem januari 2011/2012 ni…modul print je..wah…lum regist dah dpt modul? mana dapat ni?

ihik..ni kawan ibu yg bagi kat ibu (thanks elyn)..kawan ibu ni pun student PLK UUM KL jgk..coz yang sama..tp dia senior setahun la..mujur ada kawan yg sudi bagi info tth course yg ibu amik ni…

sem ni..ibu kena ambik 5 subjek…banyaknya…huhu..kalau cam OUM (abah mifzal buat PJJ kat situ), 1 sem just ambik 3 subjects je..huhu..leh ke ibu catch up semua subject ni..? insya Allah…doakan ya kengkawan..

ps : sungguh!! semangat tengah berkobar2..rasa x sabar nak start sem ni…bestnya kalau buat full time..leh tumpu pada study je…ayok…mana boleh berenggang lelama ngan mifzal n abahnya?>

itu la peluang dulu ibu sia2 kan…kalau x, x de la membazir masa…huhu