Dimanakah Semangat & Keazamanku?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ya..dimanakah semangat & keazaman ibu yg berkobar2 dulu..serius..ibu sekarang sgt2 menurut kata hati…”Nantilah dulu buat assignment..jab lg lah belek buku”…mcm mana nak score kalu gini gayanya…

Ibu ni kan..dr dulu sampai skang suka sgt menanguh2kan keje..dah last2 minute br gelabah…macam kes meet ke-3…gelabah gila ibu menyiapkan 2 assignment yg ibu br tau kena hantar ms minggu tu..mujur dpt disiapkan w/pn kualiti assignment itu x dpt dipastikan ok @ tidak..hope ok lah..

Minggu depan adalah meet ke-4…kena hantar / buat 6 assignment..3 dah hampir siap..3 lg x de tanda2 nk buat lg..mood belajar mmg tengah weng..weng skang ni..bukan mood belajar saja tp mood keje pun sama..hehe..hope ibu dpt siapkan semua assignment yg wajib dihantar..risau jgk dgn result mid-term pd meet lepas..kalau ikut hati..mcm boleh n x boleh buat..kalau realiti x tau la..bape lecturer nk bg markah kan..

Apa2 pn hari sabtu ni..nak x nak kena gak gi library cr bahan utk assignment..MESTI!!!..awat lah ibu malas benar nak jejak kaki ke library ni..alegic kot..hehe..hah!! Merapu je!!..benti dulu la menaip…

– Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey –

Posted with WordPress for BlackBerry Torch.

Oh..Apa Dah Jadi?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ya…apa dah jadi…sepatutnya malam2 ibu ada agenda ibu sendiri..iaitu study n buat assignment…dah siap buat jadual dah…lagi 2 minggu untuk tutorial ke-3 pada 18 -19 Mac ni..dah tutorial ke-3 ni ada mid-term..huhu…ntahlah..semangat cam dah ke laut…huhu..baru 3 bulan bergelar student dah x de mood..bukannya putus asa…tp malas yg lebih..huhu..sungguh..skang ni mood malas aja memanjang….adusss…kena ketuk ibu ni br sedar kot…x boleh main2 study…ingat pengalaman lama ya!!!

ok…ok…malam ni ibu nak study la..2 assignment yg kena hantar tutorial ke-3 ni ibu dah siap dah…alih2 minggu lepas kawan ibu ckp ada 1 lg assignment yg nak kena hantar…huhu..ibu x de prepare apa lg2 just draf kandungan je…adusss…mujur maklumat banyak dah ada tp mood nak menaip buat assignment lum muncul..cemana ni..x pe la..ibu baca buku dulu la..caiyooook!!!!

IMG-20110307-00049

:: huhu..buku nota tebal ni pun berminggu2 baca x abih2 jugak.. ::

ps : korang doakan ibu teruskan perjuang ibu dlm menuntut ilmu ni ya..tq

– Ibu Mifzal Arsyad –

 

Hari Kedua

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

mata masih mengantuk…semalam kelas berakhir kul 11.00 mlm…dan hari ini kelas start kul 8.00 pg sehingga la 6.30 ptg…smlmm 2 subjek..hr ni 3 subjek direct…hope fully kelas petang abih awal..sbb ibu nak terus balik ke perak ni..hope sempat naik komuter…

penat? mmg penant…tp tetap kena ibu tempuhi jika ingin berjaya..kelas pertama dah start bagi assignment..huhu…hope dpt siapkan ontime…semangat ni masih berkobar2 dan harap x akan surut la..w/pun byk masa dan tenaga yg perlu ibu korban..blm kira mifzal n abahnya yg ibu terpaksa berjauhan sebulan sekali ni..

rindu dgn keluarga..tp x per semua tu x lama….4 tahun setengah je lg…ibu target nak abihkan degree ni dlm masa sekurang2nya 4 thn setengah…sbb kalau ikut cadangan akedemik UUM boleh abih dlm ms 5 thn…tp x lrt kan lama..hope semuanya berjalan lancar n ibu dpt score dlm semua subjek..itu harapan ibu..tp kalau x disertakan dgn usaha nnt tinggal harapan je lah kan..insya Allh..ibu BOLEH!!!

ok la..nk siap pi kelas ni..hehe