Alhamdulillah….Segulung Ijazah


(Alhamdulillah….Segulung Ijazah)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah…segulung ijazah di dalam genggaman. Akhirnya, apa yang ibu impikan tercapai. Selama 4 tahun lebih menggalas tugas sebagai isteri, ibu, pekerja dan pelajar berbaloi jua. Tanggal 28 Oktober 2015 adalah tarikh yang bersejarah dalam hidup ibu. Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia memeterai ijazah yang didambakan ini.

Majlis Konvokesyen UUM ke 28

Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia ke-28 berlangsung dari 24 – 28 Oktober 2015 yang lalu. Sesi konvokesyen ibu adalah sesi terakhir iaitu ke-9 di mana khas untuk graduan-graduan PJJ.

Baca Lagi



2 Cerita

(2 Cerita)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Lamanya blog ini terbiar. hampir 6 bulan tanpa cerita baru. Sungguh mood berblogging ke laut. Tak dapat dicari. Apa ya nak dikongsikan? Menggaru kepala ibu. Bukan tak ada cerita. Cerita tu ada tapi nak memulakannya itu aduhai, malasnya!

Ibu ada 2 cerita gembira yang ingin ibu kongsikan di blog kesayangan ini bersama-sama pembaca semua. 😀

Pertama

Majlis Konvokesyen UUM ke 28

Akhirnya, bebanan belajar ibu sudah habis. Result peperiksaan semester akhir juga sudah pun keluar pada 16 Jun 2012 yang lalu. Alhamdulillah, syukur tak terhingga kepada Allah SWT, impian ibu dalam pelajaran akhirnya tercapai. Akhirnya, ibu berjaya menamatkan pengajian ibu dengan keputusan yang ibu kira agak cemerlang. Terima kasih kepada keluarga dan rakan-rakan yang sentiasa memberi semangat untuk ibu meneruskan perjuangan ini sehingga berjaya. Dalam tempoh 4 tahun lebih ini, pelbagai kenangan pahit manis dan cabaran yang ibu hadapi. Namun, berkat doa kalian, akhirnya ibu bergelar graduan. Insya Allah, Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia yang ke-28 akan diadakan pada 24 – 28 Oktober 2015 nanti.

Baca Lagi

Belajar, Belajar dan Belajar

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Minggu ini, ibu ada kelas. Seperti biasa, rutin bulanan, ibu akan ke UUM Kuala Lumpur untuk menghadiri kelas. Minggu ini adalah kelas pertemuan kedua bersama pensyarah. Kalau turut hati, berat saja rasa hendak ke kelas, al-maklumlah masih dalam suasana hari raya. Belum puas bercuti la katakan..hehe

Buku Modul subjek PJJ UUM
Empat Subjek Saja Untuk Semester Ini 🙂

Semester ini adalah semester ke lapan pengajian ibu di UUM. Berbaki satu semester lagi. Kalau tiada aral, Insya Allah, ibu habis belajar bulan Mei 2015 dan konvo pada bulan Oktober @ November 2015. Tak sabar rasanya.

Baca Lagi

Minggu Exam Dan Big Apple

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Horrray!!! Minggu exam dah tamat. Seminggu ini rasa serba tak kena. Kelam kabut belajar. Masa nak baca buku, masa itu juga lah nak buat kerja lain. Dugaan betul. Hehe. Bila dah habis exam, tak ada la plak nak buat kerja lain. Gitu lah gayanya bila tiada persediaan awal. Belajar di saat akhir. Adeh. Jangan ikut peel belajar ibu ya! hehe. Memang semester ini tidak berapa yakin untuk dapat result yang OK. Tawakkal sahaja lah. Sudah usaha walaupun last minute kan. Semoga lulus  semuanya dengan jaya.

Ibu bercuti seminggu. Berulang dari Perak ke Kuala Lumpur untuk menghadiri peperiksaan akhir semester. Ada waktu peperiksaan pada sebelah petang, waktu pulangnya bersesak pula di dalam LRT dan Komuter. Huhu, macam rasa kerja dekat KL pula. Tak selesa betul bila bersesak-sesak begitu. Begitu kot yang warga kota lain rasa ya.

Baca Lagi

Mood Final Exam

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kurang seminggu lagi, ibu akan menduduki peperiksaan akhir Semester Januari 2013/2014 bermula 13 Mei 2013 hingga 19 Mei 2013. Aduhai, kecut perut bila teringatkan exam ini. Belum mulakan apa-apa persediaan lagi. Buku masih di dalam beg. Soalan-soalan exam tahun-tahun sebelumnya masih belum dicetak. Nota slide juga belum dicetak. Teruknya!!

4789956452_83c32973f1_z

Carry marks subjek-subjek yang diambil semester ini juga ibu belum ketahui. Gigil!! Berapa lah markah yang dapat. Huwaa! Takutnya!

Baca Lagi