Alhamdulillah….Segulung Ijazah

(Alhamdulillah….Segulung Ijazah) Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Alhamdulillah…segulung ijazah di dalam genggaman. Akhirnya, apa yang ibu impikan tercapai. Selama 4 tahun lebih menggalas tugas sebagai isteri, ibu, pekerja dan pelajar berbaloi jua. Tanggal 28 Oktober 2015 adalah tarikh yang bersejarah dalam hidup ibu. Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia memeterai ijazah yang didambakan ini. Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia ke-28 berlangsung dari 24 – 28 Oktober 2015 yang lalu. Sesi konvokesyen ibu adalah sesi terakhir iaitu […]

2 Cerita

(2 Cerita) Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Lamanya blog ini terbiar. hampir 6 bulan tanpa cerita baru. Sungguh mood berblogging ke laut. Tak dapat dicari. Apa ya nak dikongsikan? Menggaru kepala ibu. Bukan tak ada cerita. Cerita tu ada tapi nak memulakannya itu aduhai, malasnya! Ibu ada 2 cerita gembira yang ingin ibu kongsikan di blog kesayangan ini bersama-sama pembaca semua. 😀 Pertama Akhirnya, bebanan belajar ibu sudah habis. Result peperiksaan semester akhir juga sudah […]

Belajar, Belajar dan Belajar

(Belajar, Belajar dan Belajar) Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Minggu ini, ibu ada kelas. Seperti biasa, rutin bulanan, ibu akan ke UUM Kuala Lumpur untuk menghadiri kelas. Minggu ini adalah kelas pertemuan kedua bersama pensyarah. Kalau turut hati, berat saja rasa hendak ke kelas, al-maklumlah masih dalam suasana hari raya. Belum puas bercuti la katakan..hehe Semester ini adalah semester ke lapan pengajian ibu di UUM. Berbaki satu semester lagi. Kalau tiada aral, Insya Allah, ibu […]

Cerita

(Cerita) Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Lama sudah blog ini tidak di’update’. Malas dan tiada mood untuk berblog. Lagipun, kebelakangan ini agak sibuk dengan tugas di pejabat dan di rumah. Tugas sebagai pelajar pun menimbun. Banyak ‘assignment‘ yang perlu dihantar minggu hadapan. Dalam kesibukan ini, sayang juga untuk biarkan blog ini terus bersawang. Ibu ambil masa sedikit untuk membebel di sini. :p Sebenarnya, tiada yang menarik pun…kehidupan ibu dan keluarga, biasa-biasa sahaja. Alhamdulillah, dikembalikan kesihatan setelah […]

Minggu Exam Dan Big Apple

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Horrray!!! Minggu exam dah tamat. Seminggu ini rasa serba tak kena. Kelam kabut belajar. Masa nak baca buku, masa itu juga lah nak buat kerja lain. Dugaan betul. Hehe. Bila dah habis exam, tak ada la plak nak buat kerja lain. Gitu lah gayanya bila tiada persediaan awal. Belajar di saat akhir. Adeh. Jangan ikut peel belajar ibu ya! hehe. Memang semester ini tidak berapa yakin untuk dapat result yang […]

Mood Final Exam

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Kurang seminggu lagi, ibu akan menduduki peperiksaan akhir Semester Januari 2013/2014 bermula 13 Mei 2013 hingga 19 Mei 2013. Aduhai, kecut perut bila teringatkan exam ini. Belum mulakan apa-apa persediaan lagi. Buku masih di dalam beg. Soalan-soalan exam tahun-tahun sebelumnya masih belum dicetak. Nota slide juga belum dicetak. Teruknya!! Carry marks subjek-subjek yang diambil semester ini juga ibu belum ketahui. Gigil!! Berapa lah markah yang dapat. Huwaa! Takutnya!

Mood Belajar & Kerja

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Risaunya hati bila memikirkan study ibu ini. Mood belajar entah ke mana menghilang. Mood malas sahaja yang muncul. Minggu depan ibu ada kelas, ada 2 assignment yang perlu dihantar, ada kuiz dan ada peperiksaan pertengahan semester. Aduhai, kecut perut. Tiada apa-apa persediaan langsung yang ibu buat. Sumber Gambar Hiasan : Google Semester Januari ini tidak ibu rasakan seperti semester-semester sebelumnya. Bukan tidak kisahkan study tetapi seperti tidak larat rasanya nak menghalang […]