resipi masak taucu

Resipi Ikan Talapia Masak Taucu

29 May 2017 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Alhamdulillah, hari ini dah tiga hari kita berpuasa. Dah fikir-fikir dah apa menu untuk berbuka nanti? Ibu bercadang hendak memasak menu biasa-biasa sahaja hari ini. […]

Nasi Berlauk Air Dingin Husna @ Tapah

19 March 2017 Ibu Mifzal 2

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Alhamdulillah..akhirnya dapat juga Ibu merasa kelazatan Nasi Berlauk Air Dingin yang sangat-sangat popular di Kelantan walaupun ketika ini tidak berada di Kelantan. Makanan kegemaran yang […]

Kemeriahan Durian Fiesta 2016

4 August 2016 Ibu Mifzal 0

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Hujung minggu lalu ( 29 – 31 Julai 2016) telah berlangsung program Durian Fiesta 2016 yang dianjurkan oleh Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA). Fiesta ini […]

Resipi Donut Gebu

23 January 2016 Ibu Mifzal 2

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Lama dah teringin nak buat donut sendiri. Biasakan beli aja..Mujur kawan ibu ada kongsikan resipi donut yang gebu di whatsapp group kami. Jadi hajat dihati […]

Resipi Burger ‘Homemade’

10 December 2014 Ibu Mifzal 7

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Teringin nak makan burger homemade. Asyik makan yang frozen jemu. Kebetulan ada stok daging kisar dalam peti ais, ibu pun mencubalah resipi mudah burger homemade […]

resipi jeruk epal asam boi

Resipi Jeruk Epal Asam Boi

2 December 2014 Ibu Mifzal 0

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Kecur Liur dengan jeruk. Viral dekat media sosial pasal jeruk mangga asam boi. Terliur ibu tau. Nak cuba buat mangga asam boi tapi mangga muda […]

Merasa Juga Burger Bakar

2 April 2013 Ibu Mifzal 12

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Dah lama teringin nak makan burger bakar. Selalu nampak dekat facebook, kawan-kawan facebook ibu yang upload gambar burger bakar. Leleh liur tengok gambar burger bakar […]

Makan Di Pizza Hut Lagi

31 March 2013 Ibu Mifzal 12

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Hehe..jangan boring ya. Asyik-asyik makan pizza hut je. Sebenarnya, memang pizza adalah makanan segera kegemaran ibu dan Mifzal Arsyad. Abah Mifzal tak ada la minat […]

Kerana Durian Crepe

1 December 2012 Ibu Mifzal 10

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Aduhai, gara-gara selalu sangat melihat kawan-kawan di facebook dan blog yang selalu post kan gambar durian crepe yang tengah hangat diperkatakan sekarang ini, ibu yang […]