Baby Mifzal ketika Usia 3 Minggu


Mifzal ketika Usia 3 Minggu

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ibu nak kongsikan gambar kesayangan ibu. Baru  berusia 3 minggu. Cepat masa berlalu, tidak sedar dah 3 minggu ibu bersalinkan si comel, Baby Mifzal. Mifzal anak yang baik, tak banyak ragam pun. Susah nak dengan  dengar dia nangis, kadang-kadang tu, ibu saja mengusik. Saja nak dengar suara tangis Mifzal, tapi usik-usik manja sahaja hehe.

Baby Mifzal ketika Usia 3 Minggu

Tak sampai sebulan berat Baby Mifzal dah terasa naik. Lebih 4.0 kg rasanya dah ni. Masa lahir tempoh hari, berat Baby Mifzal, 3.29 kg. Kuat menyusu, cepat lah berat naikkan.

Baca Lagi



Pengalaman Bersalin : My Lovely Son, Mifzal

Pengalaman Bersalin : My Lovely Son, Mifzal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

To my best friend, Ziela…happy reading…ini la pengalaman bersalin aku yang tak mungkin aku lupakan..

26 FEBRUARI 2008

Hari ini sudah masuk 6 hari ainey overdue. Tapi tanda-tanda nak bersalin belum muncul lagi. Kalau diikutkan memang dah tak sabar nak melahirkan anak dalam kandungan ini. Tapi, masa belum sampai. Ainey bu dah terbayangkan yang ainey bu kena induce pada 2 Mac nanti, kalau ainey bu masih belum ada tanda-tanda nak bersalin. Pasrah saja lah..Rutin harian hari ini ainey bu teruskan seperti biasa sambil melayari forum Mengandung.com. Ramai kawan-kawan di Mengandung. Com tertanya-tanya bila la ainey nak bersalin ni..huhu..

27 FEBRUARI 2008

4.00 Pagi

Baca Lagi

Salam Perkenalan Dari Ibu & Baby Mifzal

Salam Perkenalan Dari Ibu & Baby Mifzal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
Salam perkenalan dari ibu dan Baby Mifzal. Akhirnya, hasrat ibu untuk mempunyai sebuah blog untuk ibu curahkan segala berkongsi mengenai kisah ibu dan si comel, Baby Mifzal secara online tercapai. Saat Baby Mifzal lahir ke dunia, saat itu lah bermulanya kisah kami yang akan ibu coretnya di sini. Dengan harapan, apa yang dicoretkan di sini, dapat dijadikan kenangan indah di masa hadapan.
my baby boy

 

Baby Mifzal

Setelah bertarung selama 35 jam menahan kesakitan..akhirnya, lahirlah buah hati yang dinanti-nantikan selama ini. 9 bulan lebih dikandung, putera kesayangan ibu dan abah ini diberi nama Mifzal Arsyad yang bererti “Yang Mulia dan Kecerdasan“.

Pelbagai pengalaman manis semasa mengandungkan Baby Mifzal. Di awal kehamilan, ibu tidak terkecuali merasai morning sickness yang agak teruk selama 5 bulan. Dalam tempoh itu, 3 kali ibu dimasukkan ke hospital kerana Hiperemesis Gravidarum iaitu muntah yang berlebihan. Berbotol-botol air dimasukkan ke badan ibu. Tapi yang peliknya, bila ibu di hospital, tidak pula ibu mengalami muntah yang teruk. Elok sahaja, kadang itu tidak muntah pun masa berada di hospital. Terpikir ibu, anak ibu ni, suka bau hospital ke? Hehe…Walaupun mengalami alahan yang teruk, tapi percayalah, itu antara kenangan terindah mengandungkan Baby Mifzal.

Baca Lagi