Throwback : Mifzal Turns 10

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal, anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga menjadi anak yang soleh untuk ibu dan abah, berjaya dan selamat di dunia dan akhirat, serta sentiasa dimurahkan rezeki dan berada di dalam rahmat Ilahi. Aamin.. Sambutan hari lahirnya kecil-kecilan sahaja. Hanya kami tiga beranak. Mifzal gembira dapat tiup lilin kek hari […]

Guna ‘Skincare’ Apa?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada yang local dan ada juga yang dijual di farmasi ataupun drugstore. Sebelum ini pun, ada beberapa brand skincare yang telah ibu kongsikan review dan kesan penggunaannya. Banyak sebab kenapa selalu bertukar-tukar produk penjagaan wajah ini. Antaranya, ada yang mengandungi racun berjadual, […]

Unifi? Orang Lain Dah Berzaman Guna :p

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Tajuknya pun :p tapi memang ya pun. Orang lain dah lama dah dapat guna perkhidmatan unifi yang ditawarkan oleh TM. Tapi ibu baru nak merasa. Dapat la juga merasa Unifi sebelum raya puasa tempoh hari. Sebelum ini, ibu pernah bercerita mengenai perkhidmatan Streamyx 8Mbps yang ibu guna. Tidak lah lama pun guna baru setahun lebih baru lah TM menaiktaraf pekhidmatan internet di kawasan kediaman ibu ini. Jiran-jiran ibu sudah dahulu […]

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H / 2018M

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Fuhhh!! lama blog ini bersawang,, dari bulan Jun tahun lepas (2017) hingga ke Jun tahun ini (2018). Serius, tak terjenguk blog ini kerana kesibukan ibu dengan hal-hal lain plus mood blogging yang sudah jauh lari ke tengah laut. Namun, hari ini ibu gagahkn jua untuk meng ‘update‘ blog supaya ‘sawang-sawang’ dapat dibersihkan :p Tidak terlewat untuk ibu ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri yang telah disambut pada 15 Jun 2018 yang […]

Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak Bio Essence keluarkan produk Tanaka White + Camelia, ibu lihat harganya juga naik. Makin mahal tak mampu la pula nak maintain. Banyak juga bezanya. Kalau dulu krim malam or siang baru RM30.00 lebih. Tapi sekarang hampir cecah RM60.00 sebekas. Serum […]

Ulang Tahun Ke-10 Perkahwinan

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Sedar tak sedar rupanya sudah 10 tahun kahwin. Hari ini 27 Mei 2017, jam 10.15 pagi, genaplah 10 tahun umur perkahwinan ibu dan Abah Mifzal. Sungguh terasa sekejap masa berlalu. Alhamdulillah, tarikh ulang tahun perkahwinan kami pada tahun ini sama pula dengan hari pertama umat Islam memulakan ibadah puasa. Oh! ya. Tidak ketinggalan untuk ibu juga ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua pembaca blog IbuMifzal.Com yang beragama Islam. Tersenyum bila […]

Beli Buku @ Trak Book2U

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. 2 Minggu lepas, Mifzal sangat teruja bercerita tentang trak Book2U daripada Syarikat Karangkraf akan datang ke sekolahnya pada minggu lepas. Surat edaran dari sekolah juga ada menjemput ibu bapa untuk sama-sama hadir memeriahkan program jualan buku oleh Book2U di sekolah. Mifzal berkali-kali memesan  pada ibu agar jangan lupa datang. Ibu janji akan datang semasa waktu rehat. Pada 8 Mei 2017 (Isnin), program jualan telah diadakan bermula jam 9.00 pagi sehingga 10.00 […]