Movie Animation Park Studios (MAPS) Ipoh Dibuka 26 Jun 2017


(Movie Animation Park Studios (MAPS) Ipoh Dibuka 26 Jun 2017)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pasti ramai yang sedang menanti-nanti tarikh pembukaan Movie Animation Park Studios (MAPS) yang merupakan taman tema filem animasi yang pertama di Asia. Taman tema yang dibina dengan kos sebanyak RM520 juta ini terletak diĀ Persiaran Meru Raya 3, Bandar Meru Raya 3, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia. MAPS Ipoh, Perak ini akan dibuka secara rasmi pada 26 Jun 2017. Wah! sangat dekat dengan tempat tinggal ibu. Pasti tidak boleh ketinggalan untuk mengunjunginya.

maps ipoh tarikh buka

MAPS Ipoh akan dibuat pada setiap hari (Isnin – Ahad). Waktu operasinya adalah bermula pada 10.00 pagi sehingga 6.00 petang (Isnin – Jumaat) manakala jam 10.00 pagi – 10.00 malam (Sabtu dan Ahad) di mana kemasukan terakhir setiap hari adalah pada 4.15 petang. Lewat dari tu, tak boleh masuk lah nanti..hehe

Harga tiket online promosi yang ditawarkan adalah seperti berikut :-

Baca Lagi



Tarikh Tayangan Filem ‘Beauty & The Beast’ Di Malaysia

(Tarikh Tayangan Filem ‘Beauty & The Beast’ Di Malaysia)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pastinya peminat-peminat filemĀ Beauty & The BestĀ ternanti-nanti tarikh tayangan filem kegemaran ramai ini di Malaysia. Heboh sebelum ini, tarikh tayangan filem ini ditangguhkan kerana terdapat babak yang perlu disunting kerana dikatakan melanggar peraturan filem di Malaysia. Hal tersebut juga viral menjadi perangĀ keyboardĀ diĀ facebook. Ada yang setuju dengan tindakan Lembaga Penafisan Filem Malaysia (LPF) dan ada juga yang membangkang.

Namun penantian peminat-peminat filemĀ fairy tales ini bakal menarik nafas lega apabila pihakĀ The Walt Disney Co (Malaysia) Sdn Bhd mengumumkanĀ filemĀ Beauty & The Beast akan ditayangkan di Malaysia bermula 30 Mac 2016 tanpa sebarang potongan babak. Wah!! puas hati lah dapat tengok semua babak filem ini.

Baca Lagi

Menebus “Point Astro Circle”

(Menebus “Point Astro Circle”)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Baru sekarang ibu berkesempatan untuk menebusĀ point Astro Circle. Bertahun kumpul mata, tetapi tak dapat banyak pun. Sehingga bulan Februari 2017, baru 2200 lebih mata yang berjaya dikumpul. Sebenarnya jumlah itu tidak termasuk dengan mata terkumpul yang telahĀ expired. Sayang kan! Rugi tidak tebus awal-awal.Ā Setiap bulan dari 170 mata sehingga hanya 70 mata sahaja untuk semasa dapat dikumpul. Ibu dah banyak kaliĀ downgradedĀ pakej Astro ini. DariĀ Superpack kepada pakejĀ basic plus channel fun & learning.Ā Itu pun tak sempat juga nak tengok tv. Selalunya si kecil kesayangan ibu itu yangĀ conquer…

dairi saimdang korean drama

Eh! sebenarnya bukan nak cerita pasal pakej Astro, tetapi ibu nak kongsi cerita ibu pertama kali tebus mata terkumpulĀ Astro CircleĀ akaun yang ibu langgan. Mudah sahaja caranya.

Baca Lagi