Menebus “Point Astro Circle”


(Menebus “Point Astro Circle”)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Baru sekarang ibu berkesempatan untuk menebusĀ point Astro Circle. Bertahun kumpul mata, tetapi tak dapat banyak pun. Sehingga bulan Februari 2017, baru 2200 lebih mata yang berjaya dikumpul. Sebenarnya jumlah itu tidak termasuk dengan mata terkumpul yang telahĀ expired. Sayang kan! Rugi tidak tebus awal-awal.Ā Setiap bulan dari 170 mata sehingga hanya 70 mata sahaja untuk semasa dapat dikumpul. Ibu dah banyak kaliĀ downgradedĀ pakej Astro ini. DariĀ Superpack kepada pakejĀ basic plus channel fun & learning.Ā Itu pun tak sempat juga nak tengok tv. Selalunya si kecil kesayangan ibu itu yangĀ conquer…

dairi saimdang korean drama

Eh! sebenarnya bukan nak cerita pasal pakej Astro, tetapi ibu nak kongsi cerita ibu pertama kali tebus mata terkumpulĀ Astro CircleĀ akaun yang ibu langgan. Mudah sahaja caranya.

Baca Lagi



Mifzal Arsyad & Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak

(Mifzal Arsyad & Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Al-kisah minggu lepas, 30hb Disember 2014, Ibu dan Mifzal Arsyad ke Pasar Tani Behrang Stesen. Ibu mendapat jemputan untuk menjadi juri pertandingan mewarna kanak-kanak sempena program sambutan tahun baru 2015 di pasar tani tersebut. Ibu bawa bersama Mifzal Arsyad kerana kebetulan Abah Mifzal ada meeting di sekolah. Teruja Mifzal bila diberitahu ada pertandingan mewarna. Dia pun nak masuk juga. Alahai, boleh ke anak juri pun nak join juga ni?

mifzal arsyad & pertandingan mewarna

Pertandingan tersebut disertai oleh 16 orang kanak-kanak sahaja. Target 30 orang tapi tak tercapai. Alang-alang tak cukup penyertaan, penganjur suruh je Mifzal Arsyad sertai sekali pertandingan tersebut.

Baca Lagi

Redeem Point Bonuslink

(Redeem Point Bonuslink)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kad Bonuslink ibu guna dari tahun 2010 lagi. Tapi point yang dikumpul sedikit sahaja. Dulu sekali sekala je isi minyak di Shell dan membeli-belah di Parkson. Sekarang baru ligat kumpul point. Jadi, bila cukup sahaja point yang dikumpul, ibu terus redeem hadiah secara online. Dapat lah sambar set Lunch Box Tupperware. Suka..suka sangat.

barang tebus dari point bonuslink
Bonuslink Redeem

Pengalaman pertama memamg buat ibu tidak sabar untuk menerima hadiah yang di “redeem“. Tiap-tiap hari semak status penghantaran. Tak lama menunggu, Pekerja SkyNet sampai depan rumah membawa hadiah yang dinanti. Senyum lebar lah ibu. Bertambah koleksi brand tupperware ibu šŸ˜€

Baca Lagi