MyCelcom Postpaid Untuk Pengguna Pascabayar Celcom


(MyCelcom Postpaid Untuk Pengguna Pascabayar Celcom)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sudah lama ibu menantikan aplikasi sebegini daripada Celcom. Disaat penyedia selular lain yang sudah lama mempunyai aplikasi sebegini untuk menyemak pelan pascabayar masing-masing. Akhirnya, pihak Celcom telah mengeluarkan MyCelcom Postpaid versi iOS bagi kemudahan pelanggan pascabayarnya. Terdahulu versi Android MyCelcom Postpaid telah dikeluarkan di Play Store bagi pengguna telefon pintar Android.

aplikasi mycelcom postpaid

Aplikasi MyCelcom Postpaid ini membolehkan pelanggan menyemak baki akaun, menguruskan penggunaan, melihat panggilan dan penggunaan data internet, serta membuat pembayaran dan membeli penambahan perkhidmatan melaluinya. Pelanggan juga turut boleh mengikuti pelbagai kemaskini promosi daripada Celcom melalui aplikasi ini. Dengan adanya aplikasi ini, sudah pasti akan memudahkan pelbagai urusan berkaitan pascabayar Celcom.

Baca Lagi



Telco Manakah Yang Bagus Untuk Streaming Di Kawasan Anda?

(Telco Manakah Yang Bagus Untuk Streaming Di Kawasan Anda?)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Guna data untuk lihat streaming menggunakan Youtube? Ibu salah seorang daripadanya. Kalau di rumah memang jarang guna data untuk online sebab dah guna Streamyx. Tapi kalau masa bekerja, outstation, outing, travel memang semestinya guna data. Ibu menggunakan carrier network Celcom. Bila guna data ni kan, yang buat ibu geram bila nak tengok video di youtube. Selalu sangat buffering. Sakit hati, tengah syok-syok layan video, alih-alih buffering pula, kalau sekejap tak mengapa juga ini memanjang asyik buffering sahaja. Boleh mendatangkan amarah tau! Anak ibu, Mifzal juga suka menonton video kartun kegemarannya melalui youtube. Bila tiba-tiba line internet slow, meragam lah dia, tak dapat tengok video kartun yang dia suka.

logo youtube

Mungkin dapat menyelami masalah pengguna, YouTube baru-baru ini telah memperkenalkan perkhidmatan yang dinamakan Video Checkup From YouTube yang membolehkan YouTube memeriksa kualiti streaming rangkaian mereka. Melalui Youtube Video Checkup ini, anda kini boleh untuk mengenalpasti telco manakah yang paling terbaik di kawasan sekitar anda untuk kegunaan streaming.

Baca Lagi

Langgan ‘Streamyx 8Mbps Bundle With Hypptv’

(Langgan ‘Streamyx 8Mbps Bundle With Hypptv’)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Huihhh…tarik nafas lega ibumifzal sekejap. Akhirnya streamyx yang ditunggu-tunggu sudah tiba. Rasanya permohonan paling lama diproses kot. Hampir setahun lebih tempoh penantian. Ingatkan ┬ádah nak berputus asa. Tapi dapat jua akhirnya. Mohon tahun 2015, 2017 baru dapat merasa kelajuan streamyx. Kalau ikutkan sebelum ini bukan tidak pernah langgan streamyx. Streamyx Wireless EVDO pun pernah. Tapi semua akaun itu, ibumifzal sudah pun terminate gara-gara lokasi rumah ibu lama ibu yang tidak mendapat coverage penuh streamyx dan juga masalah kecurian cable yang sering berlaku. Bila sudah berpindah ke rumah baharu, memang menunggu-menunggu peluang untuk memasang streamyx di rumah. ‘Streamyx 8Mbps Bundle With Hypptv’ menjadi pilihan ibu.

pakej streamyx

Tempoh permohonan yang sangat lama itu bukan lah sebab TM tak efficient ya. Ia adalah kerana rumah baru ibu masih belum mempunyai prasarana yang diperlukan untuk menggunakan perkhidmatan streamyx. Tiang telefon belum ada macam mana TM hendak proceed. Pada hujung tahun lepas (2016) baru lah pihak TM memasang tiang telefon. Mungkin selepas sudah ramai jiran-jiran turut membuat permohonan.

Sebenarnya, ketika┬áentry┬áini ditulis, ibu sudahlah hampir sebulan menggunakan perkhidmatan streamyx. Bak kata, senyum sajalah sebulan ini. Almaklumlah, talian internet dah laju…hahah

Baca Lagi