HTTP-To-HTTPS

IbuMifzal.Com Kini Dengan HTTPS

16 August 2018 Ibu Mifzal 4

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Secara rasminya, pada 14 Ogos 2018 (Selasa), blog IbuMifzal.Com telah menggunakan protokol internet HTTPS. URL baru blog ibu adalah https://ibumifzal.com dan bukan lagi http://ibumifzal.com. Sebenarnya dahulu, […]

Semangat Merdeka

Theme Pinky dan Semangat Kemerdekaan

13 August 2018 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Theme yang Pinky Kalau ada yang perasan, blog IbuMifzal.Com telah berubah wajah dari keunguan ke ke’pinky‘an. Buat masa ini, ibu menggunakan tema blog percuma daripada […]

Infolinks Kembali

31 March 2017 Ibu Mifzal 8

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Last guna iklan Infolinks di blog IbuMifzal.Com, seingat ibu pada tahun 2012. Uih! dah lima tahun sebenarnya merajuk dengan infolinks hehe :p. Sebelum ini memang […]

theme blog comel

‘Theme’ Blog Yang Baru

7 March 2017 Ibu Mifzal 2

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Uihhhh…lama betul bersawang blog kesayangan ini. Dari bulan September 2016, ibu tak sempat nak update blog. Bukan sebab sibuk sangat pun, tapi lebih kepada malas…hehe :p […]

Komisyen Dari Jobdirumah

24 September 2013 Ibu Mifzal 3

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Tak sangka ibu, dengan hanya meletakkan link iklan Jobdirumah, ibu dapat menjana komisyen dari program affiliates ini. Sebenarnya, memang saja ibu menanguhkan entri mengenai affiliate […]

4GB Memang Tidak Cukup

6 June 2013 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Terpaksa upgrade plan juga akhirnya. Letih tiap-tiap bulan asyik habis qouta dan kena top up saja. Al-maklum lah, pengguna internet tegar :p. Ini kisah plan […]

Kisah Iklan Google Adsense Disekat Lagi

22 May 2013 Ibu Mifzal 3

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Sekali lagi. Iklan Google Adsense di blog ini disekat kerana dikatakan melanggar polisi. Adeh. Kali ini puncanya ada entri-entri yang mengandungi copyright material. Alahai, yang […]

4GB Tak Cukup!

6 April 2013 Ibu Mifzal 20

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Alahai baru 2 minggu guna khidmat internet YES 4G, kouta 4GB yang dilanggan dah nak habis. Memang pengguna tegar internet betul lah. Hehe. Tengah duduk fikir, […]

Berhosting ServerFreak Kini

26 March 2013 Ibu Mifzal 33

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Akhirnya, ibu nekad juga bertukar hosting. Kini blog IbuMifzal.Com menggunakan hosting daripada ServerFreak Technologies Sdn. Bhd. Selepas hampir 5 bulan sebelum ini menggunakan khidmat Fivio […]

Google Adsense : Now Re-Enable

19 March 2013 Ibu Mifzal 12

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Akhirnya, setelah penantian lebih sebulan, Google Adsense di blog ini dapat diaktifkan semula. Sebelum ini, ia telah di ‘disable‘ kan oleh pihak Google pada 12 […]

Cek Terakhir Nuffnang?

11 March 2013 Ibu Mifzal 10

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Minggu lepas, ibu ada menerima sekeping cek daripada Nuffnang. Mungkin cek yang terakhir daripada Nuffnang barang kali kerana sekarang ini, ibu sudah tidak memaparkan iklan […]