Infolinks Kembali


(Infolinks Kembali)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Last guna iklan Infolinks di blog IbuMifzal.Com, seingat ibu pada tahun 2012. Uih! dah lima tahun sebenarnya merajuk dengan infolinks hehe :p. Sebelum ini memang pernah guna Infolinks untuk menjana duit daripada hobi ber ‘blogging’. Hanya sempat merasa sekali sahaja cashout, lepas tu blog IbuMifzal.Com kena sekat kerana menggunakan code Infolinks di blog berbahasa Melayu. Ketika itu, polisi Infolinks belum meluluskan blog-blog berbahasa Melayu. Banyak kali juga cuba apply semula tetapi status blog tetap ditolak. Selepas itu, ibu biarkan sahaja. Merajuk! Hehe…

approved email from infolinks

Ntah kenapa pula baru-baru ini, teringat pada Infolinks. Jadi ibu cuba resubmit url blog ini. Tapi kali ini tersalah akaun pula. Terhantar ke akaun Infolinks yang tidak aktif dan tidak berbaki $. Akaun infolinks ibu yang aktif dan berbaki $ pula masih memaparkan status denied pada url blog IbuMifzal.Com ini. Ibu biarkan sahaja keran ibu beranggapan “pasti tak approve juga ni”

Baca Lagi



‘Theme’ Blog Yang Baru

(‘Theme’ Blog Yang Baru)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Uihhhh…lama betul bersawang blog kesayangan ini. Dari bulan September 2016, ibu tak sempat nak update blogBukan sebab sibuk sangat pun, tapi lebih kepada malas…hehe :p

Tapi bila tengok iklan Pakcik Google duk menari-nari ni rasa sayang pula nak biarkan terus berhabuk. Ibu cuba lah juga nanti untuk aktifkan balik blog ini. Insya Allah. Tapi kan, lama tak menulis ini, rasa macam tepu pula otak untuk pikir idea apa nak mencoret.

theme wordpress cute lovebirds

Untuk permulaan ini, ibu just nak share apa yang ibu buang masa tadi hehe. Ibu sebenarnya dah boring dan sangat boring dengan theme asal blog (Theme Unite) ini. itu yang buat lagi malas nak jenguk blog kan..hehe. Jadi ibu pun buanglah sedikit masa tadi duk la ralit mengedit-edit theme blog. Cari punya cari terjumpa lah theme Lovebirds ni. Eh!..berkenan pula. Gigih tau edit nak kasi kena dengan citarasa. haha gigih la sangat. just edit-edit tang lebar je. Sidebar layout theme ini sebenarnya kecil. Tak muat pula nak bubuh iklan Large Rectangle Google Adsense. Itu yang kena besarkan juga tu. Tapi ibu pun tak berani nak edit banyak sangat….kan lain pulak jadinya kan hehe.

Baca Lagi

4GB Memang Tidak Cukup

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Terpaksa upgrade plan juga akhirnya. Letih tiap-tiap bulan asyik habis qouta dan kena top up saja. Al-maklum lah, pengguna internet tegar :p. Ini kisah plan internet YES 4G yang ibu langgan tidak lama dulu. Ibu baru sahaja menaik taraf plan intenet YES 4G ke pakej Super 98. Untuk pakej baru ini pun, qouta bulanan hanya 6GB sahaja. Pada ibu, ini pun tidak mencukupi. Tetapi hanya ini sahaja pakej yang ada dan sesuai dengan nilai poket ibu.

YES 4G

Sebelum ini, ibu hanya melanggan pakej Super 68 dengan qouta bulanan sebanyak 4GB. Dapat tambahan 1GB percuma pun masih tidak mencukupi. Terpaksa top up lagi 1GB dengan caj RM20. Kalau kira-kira, baik ibu ambil pakej Super 98. Jimat RM10. Hehe.

Baca Lagi