BlackBerry : Dulu Tak Suka Sekarang?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


Dulu…..

serius ibu x minat nga handphone brand BlackBerry ni…sbb utama

1) keypadnya yg cam keyboard tuh..
2) screennya yang kecik
3) harganya mahal

Sekarang….

huhu….ibu dah jd salah seorang pemilik handphone BlackBerry ni…since 2 minggu yang lepas je..macam mana buleh berubah minat…? kisahnya..

ms ibu daftar UUM pd 27 Jan 2011 dulu kan..handphone Samsung Wave ibu dah kerosakan screennya..dah la handphone tuh touch screen….lgsg x kuar gmbr..gelap je..try on still hidup..tp imej blank la..huhu..semua itu gara2 abah..abah yg rosakkan..abah jatuhkan handphone ibu…(boleh bc kisah itu di SINI)

memula ibu decide nak hantar baiki je handphone tu sbb br pakai 3 bulan..still under warranty kan..tp ibu telah missplaced kan hp tu..sampai skang ibu cr tp still x jumpa…pelik betul….serius..mmg x jumpa ni..

n masa memula ibu masuk kelas pada 29 Jan 2011…classmate ibu ada yg pakai Blackberry..bila tgk2 cam best jgk blackberry ni…ibu pun memulakan survey kt internet..cr info berkaitan nga BB ni…cr punya cr dah jatuh cinta kat satu model ni..blackberry yang mana kah jd pilihan hati ibu?

:: cuba teka model BB mana yang ibu beli? ::
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll bawah lagi..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:: Blackberry Torch ::

kenapa BB Torch ni yg ibu berkenan?

1) screen besar sket dr model BB yg lain..
2) slide function – so x nmpk sgt la keypad dia yg cam keyboard tuh…

ok…skang dah puas hati ada handphone baru…..tp yg ibu musykil plak skang….mana menghilang 1 lg telefon ibu…yg samsung mmg hilang jak rosak hr tuh..yg terbaru ni..hp motorola plak ibu x jumpa cr..br semlm ibu guna handphone tu utk tepon ayah ibu kat kampung…mana lah ibu letak..mmg careless betul la ibu ni…dah dpt BB..motorola lama tu pandang sepi je..hehe..tp yg BB ni ibu guna line Celcom Prepaid (guna semata2 utk langgan BlackBerry Internet Service (BIS)..yg handphone Motorola tu guna line Maxis Postpaid…naya la kalau hilang plak phone tuh..satu hal lak nak gi tukar sim card maxis tuh..huhu..

:: skang ni..ibu selalu online…hehe…check email pun kat handphone je…so sapa yg sudi add ibu dlm twitteror facebook..thanks ya : ibu_mifzal@ymail.com



Jom Kongsi!

Related Posts:

154 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


3 Comments

  1. Pingback: iPhone 5 Sudah Dimiliki | IbuMifzal.Com

  2. Pingback: Samsung Wave 3 Pun Jadilah!!

  3. Pingback: Samsung Wave 3 Pun Jadilah!! - Keluarga Mifzal Arsyad™