Bajet 2011


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

as gomen staff..mmg pembentangan bajet ibu tunggu2 setiap tahun…

kenapa? hehe… gelak jahat
.
.
.
.

nak tunggu dengar…ada x bonus utk kakitangan kerajaan ni…selalunya mmg skip la pembentangan awal2 tuh..sbb bonus2 tuh dah dekat2 nak abih br tahu ada ke x de..

ala..dah namanya pekerja..sure la ternanti2 kan bonuskan..x yah ckp gomen staff..private sector staff pun sama kan..korang lg la masyuk..kdg dpt bonus berbulan2..kalau gaji dah RM2000 / sebln..dpt pulak bonus 3-4 bulan…cuba kira…dah berapa?…kalau gomen ni..dpt setengah bulan pund ah syukur dah..sbb dpt dr x dapat lgsg kan..

jgn persoalan kualiti keje..x semua staff gomen yg kerjanya asyik curi tulang je…sedih la pd staff yg betul2 komited nga keje mcm ibu..haha ..lg pun..x semua service private sector tu tip top..dah la berbayar kan..patutnya kalau service tu berbayar..patut dpt yg puas hati la..tp x semua kan….n dgn gomen plak..kebanyak @ semua free..ya tak.. ala kau kena kuar duit pun x byk la kan ..apa2 pun as pekerja..kita semua patut dihargai…hargai diri sendiri pun ok gak

so..jgn lupa esok ya..15.11.2010..jam 3.00 ptg..tgk la bajet 2011.

ok..tu dulu utk kali ni…

opps..entry ni entry auto-publish… tipu je…ibu sdg berkursus..tp leh plak acess tenet..tp task yg diberikan pada ibu dah siap ya..sbb tu amik peluang update blog ni..n lgsg x mengganggu kerja ibu…haha beria2 tu terangkan..mcm la org amik kisah..kah..

ps : hurrey..hari ni kursus abih awal…sbb ibu dpt siapkan task yg diberikan lebih awal..sesi blh petang ibu x yah masuk….hip hip..horrey!!!



Jom Kongsi!

Related Posts:

257 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


3 Comments

  1. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran

    iyee.. kita tunggu dan lihat esok.. Rasanya mcm takde harapan jerr.. sebab kerajaan takde duit dah kannn..??

    aritu saguhati pun dari bajet jabatan.. huhuhu..!! kalo ada, alhmdulillah…