Awstat (Statistik Blog) @KMA Bagi Bulan Jan – Mac 2012


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pagi, terasa seperti nak berkongsi pencapaian trafik blog Keluarga Mifzal Arsyad , bukan nak show off, sbb x ada apa pun yg leh dibanggakan pun..tapi sekadar pembakar semangat untuk ibu dan kawan2 untuk terus kekal dlm dunia blogging ni..tahu lah kan..mood blogging ibu skang ni kan mcm dah suam2 kuku..update blog pun dengan memaksa diri ni je..huhu sebab sayangkan BE yg sedang running yg mampu menjana duit w/pun tidak sebanyak mana tp syukur la kan…

kalau diikutkan kebanyak trafik pada bulan Januari, Februari & Mac, mostly datang dr trafik organic (search engine) dari entry-entry yang lama sbb tiga bulan ni mmg ibu sgt jarang mengupdate blog..rasanya x sampai 5 entry pun pada bulan terbabit kecuali bulan Mac, akhir bulan baru rajin sket update..huhu..alhamdulillah..w/pun jarang sgt update blog, tapi trafik boleh dikatakan maintain..

w/pun suatu ketika dulu, trafik sebegini berpeluang utk apply innity, tp entah kenapa, innity masih x berkenan dengan blog KMA ni..berapa kali mohon n asyik kena reject..katanya “inappropriate content”. setiap kali apply, setiap kali tu la alasan yg sama..ibu pun dh malas nak kisah dah..dah x reti nak godek2 dah..tambah2 masa ibu utk berblog adalah sgt terhad…almaklum lah, full worker & part time student, tu blm campur nga tugas2 surirumah lg..selalu online guna handphone je..

skang ni bila syarat nak apply innity makin ketat..n kalau ikut trafik sekarang mmg dah x layak la… sekurang2nya nak 40K unique visitor n 200K pageviews sebln..huhu..x lalu dah ibu nak mengejarnya..hehe..ok kita tinggalkan kisah innity tu, hehe..

ps : If ada yg berminat nak iklankan produk2, blog or apa saja (bukan yg terlarang la), boleh contact ibu di ibu_mifzal@ymail.com. Bayaran? percuma untuk sebulan je.



Jom Kongsi!

Related Posts:

277 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


10 Comments