Lagi Kes Pelajar Diliwat Guru


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

aduyaaiiii..apasal makin menjadi2 benda2 gini ni..terbaru..kes seorang guru meliwat pelajarnya di Terengganu dilaporkan semalam…

Mangsa tinggal di asrama sering diajak ke kuarters

KUALA TERENGGANU: Tidak tahan terus menjadi mangsa liwat gurunya sejak beberapa bulan lalu, seorang pelajar Tingkatan Satu sebuah sekolah menengah berasrama di Batu Rakit di sini, membuat laporan di Balai Polis Batu Rakit di sini, petang kelmarin. Pelajar berusia 13 tahun yang tinggal di asrama sekolah itu dikatakan sering diajak guru berusia 41 tahun itu ke rumahnya di kuarters guru dalam kawasan sekolah untuk diliwat.

Susulan laporan polis dibuat mangsa, polis menahan suspek yang sudah berkahwin di rumahnya jam 4 pagi semalam dan kini direman empat hari. – K Manoharan, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Asisten Komisioner K Manoharan, berkata pelajar itu mendakwa menjadi mangsa liwat guru yang berasal dari bandar raya ini antara Mac hingga Jun lalu.

Baca Lagi

Kurang Sensitiviti : Akhbar The Star Menyiarkan Gambar Masakan Daging Babi Di Ruangan Ramadhan Delights

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

seperti tajuk panjang yg ibu tulis…betapa kurangnya sensitiviti mengenai agama oleh media. ibu terkejut jugak bila baca berita ini di blog CikguDahlia

apa ke helnya, masakan daging babi pulak diletakkan pada menu Ramadhan Delights. buang tebiat?

sumber pic : Blog CikguDahlia

Baca Lagi

Hati Seorang Ibu Yang Risau

Assalamualaikum WBTS & Salam Sejahtera

sebenarnya Mifzal Arsyad dh start demam hari sabtu lepas..tapi demamnya kejap ON & OFF, but sejak semalam demamnya dah ok..suhu badannya kembali normal…

TAPI, masa ambil Mifzal Arsyad dari taska, cikgunya bagitahu yang Mifzal muntah.. batuk dan selesema makin teruk…mmg masa demam ari sabtu tu ada batuk n selesema BUT x de la teruk sgt..tp hari ni jd makin teruk…batuknya mmg bunyi benar ada kahak dlm tekaknya..tengahari td pun, Mifzal Arsyad muntah.

balik je dr taska..ibu terus singgah ke klinik. bila doc check, doc kata…Mifzal Arsyad mcm ada simptom nak kena asma, paru2nya ada kahak..kata doc lagi bronchotis (if x salah dengar apa yg doc ckp tadi la)..terkejut la ibu sbb seblm ni bukan x pernah Mifzal Arsyad x de nak kena asma even selalu jgk demam, batuk selesema..ibu tanya doc, teruk ke keadaan anak ibu ni..n doc kata x teruk, biasanya akan sembuh, so dia bagi ubat n antibiotics…mujur x teruk…tp bila dengar ada simptom nak kena asma, mau x gelabah ibu….huhu

abah ada tanya ibu, asma ni keturunan kan?..sbb katanya belah keluarga dia x de asma..ibu ckp yg ibu tahu..mmg kalau ibu or abah ada asma..anak boleh kena jugak..tp abah n ibu x de asma…cuma masa ibu kecik dulu..mmg ibu pernah kena lelah..mungkin ikut gen ibu kot..huhu

yang buat ibu susah hati lagi sbb esok ibu akan ke KL, hari Sabtu & Ahad ibu ada kelas kat UUM KL..terpaksa ibu tinggalkan Mifzal Arsyad kat Abah je..cemana keadaan derang tanpa ibu…ibu pun sure x tenang..mesti duk fikirkan anak je..cemana nak tumpu perhatian dlm kelas…ya Allah..permudahkan la segala urusan hamba-Mu ini..

mifzal & ais krim

Gambar Mifzal tengah makan ais krim ni di ambil ketika Mifzal sihat

mmg kegemarannya adalah ais krim…tu  yg selalu kena selesema n batuk tuh..silap ibu jugak sbb kdg2 terlalu ikutkan kehendak Mifzal Arsyad ni…ya lah..x sampai hati bila tgk dia merayu2 nak ais krim or air milo kota yg sejuk tuh..maafkan ibu sayang…

ps : Mifzal Arsyad, sayang lekas sembuh ya…ibu x tegar melihat anak kesayangan ibu ni x sihat..kalau la boleh batuk n sakit itu dipindahkan..ibu rela menanggungnya sayang..