Alexa Ranking Untuk KMA’s Blog


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ibu ni kdg2 suka gak check alexa ranking untuk blog ibu…hehe..sesaja suka..n lg satu untuk motived diri sendiri supaya rajin update blog…

selalu ibu check nga widget Alexa Ranking…dulu buh widget tuh dlm layout…tp skang dah buang sbb cam menyebabkan blog lambat loading je…nnt korang gak jemu menunggu kan…pastu ibu pun dah x peduli dah pasal Alexa Ranking tu…

tp since skang ni ramai plak..blogger duk checking derang punya blog…so ibu pun nak menyibuk jgk la wat entry pasal ni…hehe…

so ibu check la…sekali..kuar…isk..isk..isk…

:: sila klik utk paparan yg jelas ::

huhu..aik…..x kan x dak ranking kot…rsnya last sblm buang widget tuh…ranking dalam 5 juta ke 2 juta lebih….lupa dah ibu….tak kan sekarang makin menurun ranking…adusss…huhu…..keciwa ni…

pastu..ibu pun godek2 la…tekan apa yg patut…sekali bila tekan GET DETAILS nya button..kuar la result yg ni plak…

:: sekali lg klik untuk picture yang lebih jelas ::

huhu..ada gak ranking…nasib baik…x kuar list…baru ada semangat nak berblog…w/pun ranking masih terbelakang..tp x per la.kan….

kalau ikut result yg ni…kira meningkat la alexa ranking blog KMA…kalau dulu 5 juta lebih ke 2 juta lebih….ibu x ingat…tp skang dah 1 juta lebih…specifiknya pada 18 Mei 2010..di ranking yang ke- 1,641,046 (worldwide) & yg rs teruja gak bila dah ada ranking dlm list blog kat Malaysia (7,807) …w/pun masih di tangga ribu-ribu…hehe..leh jd pembakar semangat ni…tp x tau bila la nak capai tahap blogger2 otai tu…huhu…x per pelan..pelan kayuh..hehe..

ok..kalau korang nak tau Alexa Ranking blog korang leh la check kat SINI



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
188 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


5 Comments

  1. Ibu Mifzal Arsyad

    MSR — sat2 lg sure MRS leh challenge blog KMA ni..heh..

    Nur — hahah…apa la sgt blog KMA ni banding nga blog otai2 tuh…

    Wanita Mutalib — ala..ranking blog je..

    zura — chaiyok..ko pun..