Alexa Ranking Dah Menurun!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

sejak dua menjak ni ibu peratikan alexa ranking untuk blog KMA ni..dah menurun…last week rsnya paling tinggi dekat 883,000++ gak ler..n ranking kat malaysia plak dlm 4000++ la..pada ibu itu satu pencapaian yg boleh ibu banggakan..ya la untuk blog personal yg x de tarikan sangat ni..just cerita ttg ibu n family je..ada sesetengah org sure boring kan..balik2 citer tuh je..hehe..

nak wat cemana..dah mmg blog ni blog personal..n ibu rs pun ibu ni bukan la dilahirkan dgn bakat kreatif dlm penulisan…tp mungkin ada sket bakat dlm IT kot..hehe..sbb sejak ibu kena komputer mmg ibu sgt2 suka n minat dgnnya..x de komputer n internet rs cam sesuatu missing la..

sbb tu ibu rs ibu x leh nak kuarkan artikel ttg sesuatu yg menarik perhatian pembaca…tambahan lg skang ni macam dah malas la nak cr cara untuk up kan trafic blog ni..sbbnya bila ibu terlalu eager nak mengupkan trafic n ibu dapat x seperti yg diharapkan..ibu cepat putus asa..mungkin ibu ni jenis org yg kurang sket tahap kesabaran….bila berblog ni..tipu la kalau ibu rs ibu x kisahkan pun dgn nak jana duit melalui blog..ya la kalau x..ibu x pasang la iklan nuffnang tuh..hehe..ibu kdg2 teringin jgk n selalu berangan..bestnya kalau blog ni traficnya kencang cam blog2 yg mmg dah establish..contohnya cam Red Mummy…haha..ada hati nak celen itu punya blog…ala sebenarnya x susah kalau rajin berusaha kan…tp kalau cam ibu ni cam susah la nak capai…ada halangan sket mula la lemah semangat la..boring la..mood down la..x dak idea la..malas la..putus asa la..ala mcm2 la alasan yg boleh ibu bagi kan…ala senang ckp..nak seribu daya..x nak seribu dalih….hehe….

ntahla..apa la yg ibu melalut ni..asalnya nak cerita pasal alexa ranking kan..hehe..x per la sekadar meluah perasaan..


see..tgk kat picture nih..ibu punya purata pengunjung dah berkurangan..-30%..ingat masa blm ranking bawah 1 juta dulu..tinggi gak purata tau..dlm +300 mcm..tuh…

napa eh? mungkin ibu dah kurang update blog..cam bulan lepas…just 37 entry jer..berbanding nga bulan sebelumnya..dlm 67 entry kot..ibu agak2 je..sbb malas nak refer pd arkib blog…lebih kurang la valuenya…

ntahla..akhirnya idea jarang muncul la..terbang ke mana tah…jungkit bahu ibu..sambil geleng pala….ibu tak tahu…



Jom Kongsi!

Related Posts:

142 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


3 Comments

  1. Ibu Mifzal Arsyad

    mama zharfan — hehe..alhamdulillah..tp skang..cam dah kurang sket

    nas — hehe..x per nas..permulaan mmg cam tuh..dah lama nnt sure meningkat jd bawah sejuta..