40,506 Lepasan STPM / Matrikulasi, / Asasi & Setaraf Ditawarkan Tempat Di IPTA


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

bukak paper Berita Harian pagi ni…terpampang berita seramai 40, 506 daripada 61,228 lepasan STPM / Matrikulasi / Asasi & Setaraf ditawarkan tempat di IPTA..

wah..ibu plak rasa teruja…sbb excited nak tau adik bongsu ibu dapat x sambung belajar di Universiti…adik ibu sblm ni belajar Matrikulasi kat Kolej Mara Kulim..hopefully ada rezeki untuk adik ibu tu…

teringat plak zaman muda2 ibu dulu..masa tau result ke U dulu..ibu masa tu masuk nga result SPM..lain yg dipilih..lain plak yang dapat…huhu…sblm result IPTA kuar dulu…ibu siap mimpi lagi…dalam mimpi tu siap menangis2 hentak kaki…sbb x nak pegi…dlm mimpi tu ibu dapat kos yg lain…ibu mintak engineering awam..tp dapat akauntan….haha tu yg menangis2..tu…kah..kah…keesokannya..bila semak result…mmg betul U yg ibu dapat tu..cuma course je beza…huhu…tp still course tu ibu x minat gak…x per la itu semua kan rezeki..lg pun itu kisah lama…hehe…

so…calon2 tersebut yang memohon ke IPTA boleh lah menyemak keputusan kemasukan bermula 12.00 tengahari ni di http://upu.mohe.gov.my/



Jom Kongsi!

Related Posts:

119 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


2 Comments