Laptop Oh Laptop!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ya..saat ini, ketika mood berblogging itu datang, ibu terasa seperti mengingini sangat sebuah laptop. Dekat rumah ni bukan x de laptop ni..ada, laptop lama kepunyaan bapa mentua (dipinjam setelah koleksi laptop yg ada sudah rosak kesemuanya).. percayalah kelima-lima buah laptop kepunyaan kami itu rosak dek panahan petir..huhu. okay bukan setakat laptop ya..tp desktop ibu pun dah rosak..sampai skang belum hantar baiki sbb dah malas..asyik rosak je..

Note : gambar pc ketika dibeli pd awal tahun 2010

kiranya, nak masukkan lah keinginan utk membeli laptop ni dlm wishlist 2012..adakah akan tercapai?

sebenarnya, laptop ni, ibu perlukan bukan setakat nak berblogging je..tetapi sebagai student, kemudahan ini sgt2 diperlukan..x kan nak buat assignment je asyik nak guna PC kat pejabat je..salah tu!! menyalahgunakan harta pejabatkan..w/pun ibu study ni pun utk kerjaya ibu jgk..hehe. Laptop yg ada ni sbnrnya diconquer sepenuhnya oleh 2 hero ibu..ibu cuma boleh guna setelah mereka berdua tidak menggunakannya..hmmm..tp sgt boleh dibilang dgn jari berapa jam je depa x guna..

itu lah, benda ni kan..bila dah x ada baru terasa penting, masa laptop ada byk, x dijaga dgn elok..bila dah rosak, mula la pening!!..x pe lah…duit boleh dicarikan..kalu kumpul RM1.00, agak2 bila cukup ya utk beli laptop..hehe..

ps : tak ada ke yg murah hati nak sponsor? ihik!! ada hati ibu ni..nak yg free je..hehe

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1590 Articles
Ibu Mifzal - Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa

Related Posts :



8 Comments

    • itu la..nyesal kemudian mmg x berguna dah..sbb masalah wiring line tepon..kalau guna cable mmg terkena..kalau pakai wireless elok plak x kena..x pe la..lain kali kalu ada rezeki beli laptops lagi mmg kena lebih berhati2.

    • Ramai yg kata acer skang x ok..kalu yg lama ok..cam laptop fil yg guna skang ni acer n okay sampai skang..sy pernah beli acer netbook..pun ok n skang dh kasi kt adik..ntahlah..kdg ikut nasib gak kan..

  1. Assalam…pc kita pun ntah berapa x masuk klinik. Laptop ok lg walau nazak jg. Skg bergantong pd tablet ni utk backup tp tak sama mcm guna pc. Anak2 skg pandai berintenet, takde chance mak bapak nk guna. Terpaksa ikut giliran…….kan?
    Jom baca entri di blog kakzana : NLHP DAN RENDANG TELURMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge