Kisah Raya


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


x ada apa nak cerita sgt..sbb raya biasa je..yg seronoknya sbb dpt berkumpul reramai…semua adik beradik ibu balik beraya di kampung ibu di pasir mas, kelantan..

raya pertama hanya menziarah keluarga terdekat je…raya kedua pulak ke bachok, ada undangan jamuan raya di umah adik ipar ibu..raya ketiga plak duk umah je..raya keempat plak memenuhi undangan majlis perkahwinan sepupu ibu..n then raya kelima bertolak balik ke sungkai, perak..sbb hr rabu ibu dah kena masuk opis balik…

gambar raya pun x banyak amik..

Baru Online!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

belum terlambat lg rasanya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri buat semua yg sudi menjengah blog ibu ni…

blog ni selama seminggu ni sunyi sepi…mmg x sempat nak update blog…sblm balik kg beraya hari tuh ada gak terdetik di hati..ballik kg ni..leh la update blog selalu sbb kononnya dah ada broadband kan..senang la x berebut nak pakai broadband adik…sekali tuh..broadband ibu plak kena rebut…hehe..adik ibu lupa nak bawak broadband dia..so adik2 yg lain pakat guna broadband ibu la sampai abih qouta..hehe..tp still leh online la..cuma lembap sket la..

setelah bercuti lebih seminggu di kampung..smlm ibu selamat sampai di perak ni..berat hati je nak balik..masih x puas beraya kot..hehe…n for sure la dah lelama cuti ni..mood nak kerja pun suam2 kuku je la…

cerita raya x banyak dapat dirakamkan nga gambar sbb ibu tertinggal camera plak sblm balik raya.. amik nga hp abah je..nsb baik…hp abah tuh cameranya 12.1 megapixel..namun x banyak jgk amik gambar..maklumla camera x de di tangan..lagipun skang ni dah jarang benar nak bergambar2 ni..huhu..bila baca balik ayat2 ibu tu rs cam berbelit2 la..ala korang paham je la kan..gambar raya x banyak..hehe

ok la..itu dulu…nak sambung buat keje..banyak tul keje pas balik dr raya ni..huhu

Mifzal Tak Sabar Nak Raya!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hehe..mifzal ke ibu yg x sabar nak raya? asyik buat entry pasal raya je ni..hehe..x kisah la kan..dah puasa (w/pun x cukup) sure la nak raya kan..

saja nak share gmbr si budak kecik ni pakaii songkok..dr start beli sampai la ke umah..duk pakai songkok je..hehe..excited la tuh nak raya kan..


:: siang hari shopping di Tesco Kampar..jumpa plak songkok saiz mifzal..lum bayar lg tuh..terus nak pakai ::

:: malam pun masih pakai songkok…x sabar nak raya la tuh..hehe..tp sebenarnya..ibu mifzal lg x sabar nak raya..

ps : skang dah ada di kampung ibu..balik hari selasa lepas..mmg x sabar nak raya..hehe