Tension OK!!!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ini disebabkan gara-gara sudah 2 kali hari ahad ibu kena berkerja…huhu…mencik tau…x suka….

bukan leh claim OT..cuma leh claim cuti tanpa rekod jer..

minggu lepas sbb menjadi urusetia kursus dan minggu ni pulak ibu kena jd pengadil dlm suatu pertandingan di Karnival sempena isteri PM turun ke daerah ini…

malasnya rasa…x rela tau..sbb hujung minggu adalah hari bersama keluarga…

tp tu la nak buat cemana bila kita ini kerjanya makan gaji n terpaksa MENURUT PERINTAH…huhu….

redha je la..



Sah! Siti Nurhaliza Tarik Diri Dari Anugerah ABPBH

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

KUALA LUMPUR, 24 NOV 2010: Pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009 (ABPBH2009) yang telah diadakan pada awal Julai yang lalu, penyanyi No.1 negara, Dato’ Siti Nurhaliza telah mengeluarkan kenyataan untuk mengundurkan diri daripada menyertai pertandingan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) yang dianjurkan saban tahun oleh akhbar Berita Harian.

Namun, Jabatan Pengarang Berita Harian dan Jawatankuasa Induk ahli ABPBH seolah-olah seperti agak keberatan untuk menerima permohonan tarik diri daripada penyanyi yang popular dengan lagu Cindai itu.

Begitupun, dalam sidang media ABPBH2010 yang telah berlangsung di Hotel Villa, Subang petang tadi, Siti Nurhaliza telah mengesahkan bahawa dia sememangnya akan tetap berpegang kepada keputusannya untuk mengundurkan diri daripada menyertai pertandingan yang berasaskan populariti hasil undian daripada pembaca setia akhbar Berita Harian tersebut.

“Bukan mudah bagi Siti untuk ambil keputusan ini. Tapi, Siti dah pun fikir masak-masak dan Siti pun sudah dapat restu daripada ramai pihak terutama sekali dari kalangan peminat Siti yang selama ini telah banyak menyokong kerjaya seni Siti.

“Alhamdulillah, mereka nampaknya faham apa yang Siti buat ni. Jadi, keputusan Siti untuk mengundurkan diri daripada menyertai ABPBH adalah muktamad. Kebetulan pada tahun ini pula nama Siti tidak dicalonkan kerana tiada sebarang produk. Jadi, ia memudahkan lagi hasrat Siti untuk berundur.

“Siti juga tidak menyesal dengan keputusan yang Siti buat ini. Sebab, Siti rasa, dah banyak pencapaian yang Siti terima daripada ABPBH. Sudah sampai masanya pula untuk Siti jadi pemerhati serta penyokong,” katanya sewaktu diwawancara murai.com.my petang tadi.

Sumber : www.murai.com.my

ps : sokong keputusan SITI..mungkin dah tiba masanya berundur…tp sukar jgk mencari penggantinya kan..artis skang harap muka je..bakat sgt la kurang..

Jom Join Projek Disember DJ2B – 31 Blogger

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


memula nak tepek banner dulu..pinjam ya cikgu..

projek ni..dianjurkan oleh Cikgu Dahlia

so sesapa berminat leh la klik gambar banner tu ya..

ok..sbb ibu pun berminat nak join projek ni..so ibu pun nak buat entry khas la pasal ni..

Cara Menyertai :

1. Buat sebuah post tentang kenapa perlu DJ memilih anda di antara 31. Tajuk post adalah bebas dan mengikut kreativiti anda! Jangan buat post cincai2 k. (Done)

kenapa ibu nak sgt tersenarai dlm projek cikgu dahlia ni..sbb :-

a) ibu kagum dgn kepopularan blog n ketinggian trafik blog cikgu muda ni..

b) selalu berangan..bestnya kalau blog KMA ni se famous blog Cikgu Dahlia..aammmin..moga dimakbulkan..

c) ibu mmg impikan trafic yg tinggi…tetapi..ibu ni sgt kurang usaha dari segi mempromosikan blog KMA ni..ya la kadang2 mod berblogging ni on off..tp ibu tetap make sure blog ni berupdate setiap hari..

d) alhamdulillah..blog KMA ni boleh dikatakan banyak jugak menerima BE..untuk tahun ni sahaja dah 38 BE blog ni dapat daripada Nuffnang…rugi tau bila ada banya BE tp trafik x de..peluang utk dpt income yg banyak terbazir begitu sahaja..w/pun kurang usaha memprosmosikan blog ni..tp bukan bermakna ibu x berusaha lgsg kan..even dgn kekangan waktu terluang yang sgt kurang..tetap berblogwalking..cuma kenkadang x sempat nak tinggal jejak..kesannya kurang la lawat balas dr kengkawan blog..so kurangla trafic..jd sbb cikgu dahlia dah offer peluang untuk share trafik dia dgn mempromosikan blog2 terpilih..apa salahnya ibu cuba kan..

2. Wajib sertakan analisis trafik anda terkini selama seminggu (graf hijau Nuffnang) dalam blog post tu. (Done)

:: ada x yg ckp dah ok traffic cam ni? sbenarnya..visitors yg banyak (pada ibu la) sbb selepas ibu menggunakan khidmat up trafic drpada www.wisernet.org..ibu hanya ingin mencuba dan merasai perasaan bagaimana bila blog kita punya visitor yg ramai..sbb selalunya visitor KMA ni..sehari x sampai 100 visitors pun..tp bila guna service dr wisernet ni..terus visitor mencanak naik beratus2 visitor…tp ibu rs cam x sedap hati plak..sbb ibu rasa visitor2 tu cam x genuine je..so selepas mencuba selama sebulan…ibu amik keputusan x mau guna lg service tuh…sbb ibu nak org baca blog ibu sbb derang suka blog ibu..bukan sbb sistem promote visitor cam tuh…berblog biar la ikhlas kan..

3. Mesti ada backlink ke entry ni. (Done)

Projek DJ2B – 31 Bloggers

4. Tinggal link entry anda di sini dengan cara seperti berikut: (Done)

<a href=“http://www.keluarga-mifzal-arsyad.com/2010/11/jom-join-projek-disember-dj2b-31.html” target=’_blank’>Jom Join Projek Disember DJ2B – 31 Blogger</a>

ok…rs dah lengkap kot…n hopefully terpilih..