Akhirnya…Maxis 3G Muncul Di Sinil!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


sblm tu leh tgk entry Akhirnya Dapat Juga Online Walaupun Dengan GPRS sbb ada kaitan..hehe

:: see warna biru dah keluar..mean 3G..kalu hijau GPRS ::

ya…akhirnya muncul jgk la coverage Maxis 3G kat area rumah ibu ni…pendalaman la katakan….rs agak excited la jgk… sblm ni hanya GPRS je…so nak online pun bercinta jgk la..berjam2 tunggu…kalau ada 3G ni laju la sket..

:: klik utk lbh besar – HSPDA MY MAXIS (no bar kt sini tp kt task icon ada tunjuk 1 bar..huhu) ::

cuma yg sedihnya..line 3G ni masih lum stable…kejap2 ada..kejap2 hilang…mcm chipsmore lak kan…tp x pe la..utk permulaan..kirannya x de la membazir ibu duk bayar RM48 ke Maxis tetiap bulan..tp jarang pakaikan..(pakai time gi travel je la..)

:: dpt la online laju sket loading dr guna GPRS… 🙂 ::

selalunya ibu guna streamyx je kat umah ni..tp seminggu ni line streamyx pulak wat hal..line tepon pun x dapat..bila report kt TM..kata nya masih x diketahui puncanya…takut jd cam dulu la..dekat 2 bulan x dak line..duk bayar bil je la bulan2 kat TM..huhu..ms tu x dak broadband lg..lg tension…tp kalau ad pun bukan leh pakai jgk..hehe

tu yg 2-3 hari ni cuti pun rs mls je nak update blog…mood jd down sbb internet kdg2 ada..kdg2 x dak (BB la..Streamyx lgsg x dpt dah)

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1591 Articles
Ibu Mifzal - Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa

Related Posts :



2 Comments

  1. besnye..
    leh on9 lju ckit..

    kat umah syu pon dpt sgt line..
    slalu dpt gprs je..
    tu yg dah x guna bband kat umah..
    klau nk on9 pon..
    kat kolej je lah..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge