Contest Unik & Anggun Bersama D’Nur Boutique


Assalamualaikum WBT..semua..

ok..ni entri tuk contest lg..ibu dpt jemputan dr kawan blogger ibu Nur @ D’Nur Boutique ..utk masuk contestnya..ok..ibu nga besar hatinya nak join contest ni..sempat lg ni..sbb duedatenya esok..hee..

ok la..meh kita tgk apa syarat2 penyertaannya..

1) Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ………… ( Pelanggan D’Nur Boutique satu bonus )
:: Noted::

2) pastu link kan blog D’Nur Boutique kt bloglist korang…
:: Done ::

3) mesti join followers D’Nur Boutique
:: Done ::

4) Copy logo contest & letakkan kat sidebar blog korang bersama link D’Nur Boutique…

:: Done ::

5) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk

“Contest Unik & Anggun Bersama D’Nur Boutique”….
(tajuk nie jer yg diterima k)

:: Done::

6) letakkan gambo yang nak dipertandingkan.

:: Done ::

:: ahakss…lantak la kalau deme kata kome x anggun pun..ekeke..gambar yg penuh tu masa kome mengandungkan mifzal 7 bulan..keunikkan & keanggunan seorang ibu mengandung sapa leh nafikan..kan..kan.. (walhal..nampak pucat giler..)..ahaks.. ::

7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry nie amd emailkan nama penuh, alamat, no tpn, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue….senang jer kan..
:: Done::

Budak Tecik Yang Keboringan!!

Assalamualaikum wbt..semua kengkawan yg rajin menerjah blog ibu yg x seberapa ni..(hehe..skema lak ayat nih..)

rsnya kebelakangan ni..entri ibu byk yg x bergambar..x dak gmbr ni pun boring jgk kan..sbnrnya..ibu yg malas nak bergambar n amik gmbr..kamera wat pekasam aja la..huhu..

td sat..ibu duk belek gmbr n video mifzal hak yg lama2..terjumpa lak video2 nih..rs lum upload lg..ni video mungkin yg 2-3 minggu lepas kot..ibu pun x ingat dah..

ok la..jom layan..budak tecik yg keboringan ni..nak main x dak kawan..ibu kurung..ekeke…

Mifzal & Percakapannya…

td..ibu br jengah blog Suhida a.k.a Mak Razzi & Izzat. seronok lak kalau layan anak yg dah pandai ckp ni kan..

anak ibu? mifzal sgt susah nak dgr ckpnya…kalau datang mood dia nak bercakap..bukan kita paham pun..dia ckp bahasa german dia la…namun kebelakangan ni..mcm dah nmpk improved sket..dah adalah perkataan-perkataan yang mifzal sebut n ibu paham..

antara perkembangannya percakapan mifzal yang terkini :-

dulu – mifzal kan kalau dia nak apa..dia just tarik tangan kita n tunjukkan pd benda yg dia nak..mulut senyap..
Skang – mulut bising ckp bahas german masih tarik tangan n tunjuk pada benda yg dia nak

dulu – kalau mifzal nak ikut abahnya naik motor..tangan tunjuk n mulut merengek
skang – dah pandai ckp “gi..gi..gi” (maksud nak ikut la tu) sambil tunjuk motor.

dulu – kalau nak tgk citer katun mickey mouse, mifzal unjukkna remote kat ibu
skang – mifzal sebut “ki..ki..ki” (maksud nak tgk mickey mouse la tu) sambil kasi remote suh alih channel tv yg dia nak tgk tu.

dulu – bila tanya adik ada ke x de? mifzal jawab “tatak” (maksud x de la tu)
skang – bila tanya apa saja cth adik nak pergi mana?, mifzal jawab “na nak” (maksud tak nak la tu)

dulu – ckp Allahuakbar, tgk tv (selalu dgr azan kat tv)
skang – ckp Allahuakbar, mifzal angkat tangan takbir.

dulu – bila suh sayang, cium pipi
skang – bila suh sayang..ckp muaah sambil buat flying kiss

dulu – kalau berak..x pandai ckp..
skang – bila berak, tarik tangan ibu pi bilik ayaq..mulut bising ckp german (belum pandai sebut beyak lg)

itu la sedikit perkembangan percakapan mifzal..n mmg agak lambat la kalau dibandingkan dgn sepupu yg sebaya dengannya…org ckp mungkin sbb mifzal cepat jln tu yg lmbt ckp..betul ke? kalau ibu ckp nga mifzal..mifzal paham..cuma mifzal belum pandai nak jawab… apa pun..ibu tetap gembira dan bangga dengan perkembangan mifzal positif.