1st Time Ada Sijil Simpanan Premium : Ibu Sangat Jakun!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


tgk tajuk pun dah tau kan…ibu mmg x pernah beli sijil simpanan premium BSN (SSP)sblm ini..ini baru 1st…sbb x pernah amik kisah pun ttg cabutan bertuahnya itu…x mcm abah..abah mmg suka beli SSP tuh..dr belum kawen nga ibu lg…

baru2 ni..abah citer..orang dekat area kampung ibu ni..ada 2 org dah menang cabutan bertuah SSP tuh..dapat Kereta Toyota Camry..tahun ni bg bulan Sept & Mac kalau x silap ibu la..abah la bgtau pun…hehe..apa lg..abah pun bersemangat la nak beli SSP lg..

memula ibu x de amik kisah sgt..ikut abah la nak buat apa nga duit dia..asal jgn membazir x tentu pasal or melabur dgn syarikt yg x tentu hala kan..kalau melabur nga bank x per..duit kita selamat…tp bila dia cerita pasal..pasal orang Sungkai dah 2 org dah menang..kami berdua pun turut memasang angan2..hehe…mana la tau bertuah kan..dpt keta mercedes benz ke toyata camry ke..heheh…

mcm hadiah tau ada..

kereta ada..motor ada..esbox ada..mcm2 la..

so..bila abah citer mcm2 kat ibu tuh..ibu pun berminat la jugak..sibuk la menanya abah..cemana nak beli jugak..

Ibu : Abah cemana nak beli SSP tu
Abah : pegi je kat kauter BSN tu ckp nak beli SSP…
Ibu : oo cam tu eh..x yah isi borang2..
Abah : Tak payah…
Ibu : hmm…ibu nak jugak beli..tp ibu tak de duit…
Abah : Ibu nak beli berapa (sambil tunjukkan duit yg abah ada)
Ibu : hmmm RM100 je la..tak payah la beli banyak2..beli sket pun kalau bertuah..bertuah jgk kan..
Abah : suka kati la..

hehe..ibu pun senang hati la..org sponsor kan..so petang semlm..abah ajak pi BSN teman dia aktifkan akaun BSN nya..ibu pun nak gi beli SSP ni..dan masa kat kaunter

Ibu : nak beli SSP
org bank : ok..boleh..berapa?
Ibu : RM100 jer
org Bank : boleh..nanti bulan depan beli banyak sket sbb ada karnival besar2…beli la RM10,000 ke..orang Sungkai dah 2 org dah dapat kereta Toyota Camry. bulan lepas pun ada..
Ibu : RM10,000 banyak sgt..mana ada duit.hehe
orang bank : ala..pinjam la nga bos ke..buat loan ke..
Ibu : Tp x kisahklan nilai berapa SSP tu…leh masuk cabutan tu kan..
org bank : mmg la x kisah tp kalau nilai besar..besar la chance nak dpt hadiah..kalau hadiah yg dapat SSP RM100 tu mmg la banyak..
Ibu : ooo..mcm tuh…(hehe..ibu tersengih2 jer)

see..jakun x ibu..mmg x tau sgt pun info pasal SSP..haha..masa tuh terus rs menyesal..apa pasal x amik duit banyak sket kat abah…rugi la ibu amik RM100 je..10 sijil je la..kena mintak nga abah lg ni..heheh

:: yang ibu RM100 tu je..yg abah punya RM1000.. ::

jom beli SSP…x rugi pun beli sbb duit kita x hilang pun…nnt leh tebus balik sijil tu kalau nak guna duit tu kan..ya la dari kita melabur ke skim cepat kaya yg ntah apa2 or membazir…baik beli SSP..mana tau ada rezeki dpt kereta…heheh..

korang sure dah banyak simpan n beli SSP ni kan…



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
648 Dibaca

Leave a Reply to SyUhAdA Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


12 Comments

  1. ai Imza

    Aku Jakun gaktau! Tapi anak aku dan 3 kali dapat hadiah. Mac2012=Rm150., Feb2013= Ipad & Jul2013=Rm150. Dapt Dividen hujung tahun plak 2.24%.=RM1800 Aku dpt Jul2013=RM150 + div. kira okele wlau xdak luck, blum sampai kot….In sha Allah….