@ 19 April 2010 : Online Dari Office


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hari ni..hari cuti ganti Keputeraan Sultan Perak..so, hari ni..ibu still cuti la..ibu skang ni beronline dr office..kenapa? ada keje kat pejabat ke?

hmm..kalau ada keje sekali pun..ibu mmg sgt jarang la..n selalunya x akan dtg opis semata2 nak siapkan keje kalau hari cuti..hehe..bukannya pekerja yg berdedikasi ibu ni..tp sebab utamanya..ibu x dapat nak kat umah..dah seminngu dah line tepon x dak..ingat x yang ibu cerita pasal..line tepon umah ibu putus sbb kena ribut..telekom dah sambung dah wayarnya..tp still x dak line..tambahan pulak hr sabtu – isnin ni cuti..so x dak la technician dtg check w/pun dah report…ibu kdg2 fed up tau nak guna tepon n streamyx ni..semenjak duk kat umah sewa ni..mcm2 jd..line x elok la..cable tepon kena curi la..tepon kena ribut la..mmg tu masalah diluar kawalan pihak Telekom tp…bila kita report…lambatnya nak baiki..bila dah baiki..x elok seperti sediakala..naik bosan kdg2 tuh..

ibu mmg x dak pilihan lain..bila duduk kat pedalaman ni..nak pakai broadband cam celcom, DIGI or Maxis? coverage 3G lak x dak..yg ada setakat GPRS..huh..jenuh la tunggu loading….x kuasa nk tunggu..huhu..tp kdg2 kalau ikut hati nak je langgan broadband tuh..w/pun lembap..tp sure x berbaloi la..

tu yg ibu x dapat nak online hari cuti ni…esok pun ibu still cuti..amik cuti..nak ke Ipoh..lg x leh online..rs cam sesuatu kurang tau kalau x online..tp nak buat cemana..keadaan x mengizinkan..sgt2 boring..tu yg ibu ajak gak abah dtg opis ni..lgpun abah ada nak download nota..esok dia peksa..

huh..ibu sgt boring nga masalah internet kat umah ibu ni..itu satu hal la..PC ibu hari tuh pun x siap2 lg..asyik kena kilat je..dah pakai AVR protector pun kena gak lg..huhu..mcm2 kan…huh..menyampah dah ibu nak citer pasal PC & internet ni…



Jom Kongsi!

Related Posts:

276 Dibaca

Leave a Reply to mamashasha Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


2 Comments